притисни ентер »

За прв пат по 2016 iPhone е најпродаван во едно тримесечје
За прв пат по 2016 iPhone е најпродаван во едно тримесечје

За прв пат по 2016 iPhone е најпродаван во едно тримесечје

iPhone е најпродаван телефон во последните три месеци од 2020. Ова се нема случено од 2016, кога телефоните на Apple последен пат подобро се продаваа од телефоните на Samsung. Apple успеа да ја зголеми својата продажба во однос на претходната година иако интересот за паметни телефони е намален 5 проценти во однос на истиот период лани. Продажбата на

iPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

iPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

iPhone бил најпродаван смартфон во последниот квартал од 2020 година. 2016 година беше последната година кога Apple можеше да се пофали со најпродавани смартфони, а сега е ист случај. Успехот на компанијата од Купертин се должи на 5G достапноста и подобрените камери. Плус, тоа што сега има смартфон од средна и од ниска класа, што на луѓето им беше

Apple ја врати круната на пазарот на паметни телефони

Apple ја врати круната на пазарот на паметни телефони

Apple продал повеќе паметни телефони во четвртиот квартал од 2020 година од која било друга компанија на пазарот, според компанијата за истражување на пазарот „Гартнер“, цитирана од „Си-Ен-Би-Си“. Компанијата продала скоро 80 ​​милиони единици во кварталот, пред сите други производители на паметни телефони, вклучително и Samsung. Ова е првпат Apple

Apple ја врати круната на пазарот на паметни телефони

Apple ја врати круната на пазарот на паметни телефони

Apple продал повеќе паметни телефони во четвртиот квартал од 2020 година од која било друга компанија на пазарот, според компанијата за истражување на пазарот „Гартнер“, цитирана од „Си-Ен-Би-Си“. Компанијата продала скоро 80 ​​милиони единици во кварталот, пред сите други производители на паметни телефони, вклучително и Samsung. Ова е првпат Apple