притисни ентер »

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН
Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, на самитот во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означи почетокот на „новата ера“ во однос на блокот од десет нации. Бајден рече дека голем дел од историјата на светот во следните 50 години ќе биде напишана во земјите на АСЕАН и дека односот меѓу

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

Американскиот претседател Џо Бајден порача дека првиот самит во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означил почетокот на „новата ера“ во односите меѓу САД и организацијата на 10 азиски земји. Бајден најави дека ќе го номинира Јоханес Абрахам за американски амбасадор во АСЕАН и дека Вашингтон ќе продолжи

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, на самитот во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означи почетокот на „новата ера“ во однос на блокот од десет нации. Бајден рече дека голем дел од историјата на светот во следните 50 години ќе биде напишана во земјите на АСЕАН и дека односот меѓу

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Бајден го означува почетокот на новата ера во односите меѓу САД и блокот АСЕАН

Претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, на самитот во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означи почетокот на „новата ера“ во однос на блокот од десет нации. Бајден рече дека голем дел од историјата на светот во следните 50 години ќе биде напишана во земјите на АСЕАН и дека односот меѓу

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

Американскиот претседател Џо Бајден порача дека првиот самит во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означил почетокот на „новата ера“ во односите меѓу САД и организацијата на 10 азиски земји.

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

Бајден: Продолжуваме да градиме партнерства со земјите од АСЕАН

– Американскиот претседател Џо Бајден порача дека првиот самит во Вашингтон со лидерите на Асоцијацијата на нациите од Југоисточна Азија (АСЕАН) го означил почетокот на „новата ера“ во односите меѓу САД и организацијата на 10 азиски земји. Бајден најави дека ќе го номинира Јоханес Абрахам за американски амбасадор во АСЕАН и дека Вашингтон ќе продолжи

Џо Бајден на средба со лидерите од Југоисточна Азија

Џо Бајден на средба со лидерите од Југоисточна Азија

Американскиот претседател Џо Бајден средбата со лидерите од Југоисточна Азија ќе ја отвори со ветување дека ќе потроши 150 милиони долари поддршка на нивната инфраструктура, безбедност, подготвеност за справување со пандемијата и други активности насочени за спротивставување на влијанието на ривалската Кина. Дводневниот самит со Заедницата на државите

За Бајден самитот со челниците од југоисточна Азија е почеток на „нова ера“

За Бајден самитот со челниците од југоисточна Азија е почеток на „нова ера“

Американскиот претседател Џо Бајден во петокот првиот самите во Вашингтон со челниците на Асоцијацијата на државите југоисточна Азија (ASEAN) го опиша како „почеток на новата ера“ во односите меѓу САД и блокот од девет земји. На затворањето од овој дведневен состанок на врвот, Бајден рече дека „голем дел од историјата на нашиот свет во следните 50

Бајден вети инвестиции во Југоисточна Азија

Бајден вети инвестиции во Југоисточна Азија

Претседателот на САД, Џо Бајден, синоќа отвори средба со лидерите на земјите од југоисточна Азија со ветување од 150 милиони долари за изградба на инфраструктурата, безбедноста, спремноста да се справат со пандемијата и други напори во тие земји. Со лидерите од Асоцијација на држави од Југоисточна Азија (АСЕАН) Бајден се сретна на свечената вечера

Бајден им вети 150 милиони долари помош на земјите од југоисточна Азија

Бајден им вети 150 милиони долари помош на земјите од југоисточна Азија

Бајден им вети 150 милиони долари помош на земјите од југоисточна Азија Б.Б. Пред 33 секунди Џо Бајден/ Фото EPA-EFE/YURI GRIPAS / POOL Претседателот на САД, Џо Бајден, синоќа отвори средба со лидерите на земјите од југоисточна Азија со ветување од 150 милиони долари за изградба на инфраструктурата, безбедноста, спремноста да се справат со пандемијата