притисни ентер »

„Најопасното сирење во светот“ - ќе се згрозите од тоа што го има во него, забрането е во ЕУ
„Најопасното сирење во светот“ - ќе се згрозите од тоа што го има во него, забрането е во ЕУ

„Најопасното сирење во светот“ - ќе се згрозите од тоа што го има во него, забрането е во ЕУ

Покрај тоа што ова сирење е забрането во Европска Унија, тоа е полна со црви. Познато е како „Casu Marz“, што значи „расипано сирење”. Се смета за најопасното сирење на светот, иако нема информации дека на некој некогаш му се случило нешто откако јадел од него. Жителите на Сардинија го произведуваат со генерации, но тоа е забрането да се продава во