притисни ентер »

Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово
Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово

Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово

НАТО денешната операција на косовската полиција ја гледа како „акција за спроведување на законите“, пренесуваат косовските медиуми. НАТО денешната операција на косовската полиција ја гледа како „акција за спроведување на законите“, пренесуваат косовските медиуми. Според Коха, мисијата на КФОР на Косово била запознаена со настаните и во комуникација

САД повикуваат на смиреност на Косово

САД повикуваат на смиреност на Косово

САД повикуваат на смиреност како одговор на денешните настани на Косово. „Ќе продолжиме да работиме со партнери од Европската унија и НАТО за да им помогнеме на сите страни да одржат напредок во нормализирање на односите и намалување на тензиите“, изјави портпаролот на Стејт департментот за Радио Слободна Европа. Покрај тоа, НАТО порано рече дека „косовската

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

КФОР е целосно фокусиран на спроведување на својот мандат, со цел да продолжи да овозможува безбедна средина и слобода на движење за сите заедници во Косово и да ја поддржи имплементацијата на неодамнешниот аранжман Белград-Приштина за деескалација во северниот дел на Косово. Тоа е одговорот што го даде неименуван функционер од НАТО за српската агенција

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

КФОР е целосно фокусиран на спроведување на својот мандат, со цел да продолжи да овозможува безбедна средина и слобода на движење за сите заедници во Косово и да ја поддржи имплементацијата на неодамнешниот аранжман Белград-Приштина за деескалација во северниот дел на Косово. Тоа е одговорот што го даде неименуван функционер од НАТО за српската агенција

НАТО реагира: Акцијата на косовската полиција е „акција за спроведување на законот“

НАТО реагира: Акцијата на косовската полиција е „акција за спроведување на законот“

Според „Коха“.нет, за мисијата на КФОР на Косово и Метохија биле информирани и НАТО, кои биле во комуникација со властите. Претставник на НАТО за Радио Слободна Европа изјавил дека „косовската полиција спроведува операција за спроведување на законот низ Косово“ и дека мисијата на КФОР, предводена од НАТО, е во постојана комуникација со сите релевантни

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

НАТО: КФОР се фокусира на спроведување на својот мандат и на договорот за деескалација на северот на Косово

КФОР е целосно фокусиран на спроведување на својот мандат, со цел да продолжи да овозможува безбедна средина и слобода на движење за сите заедници во Косово и да ја поддржи имплементацијата на неодамнешниот аранжман Белград-Приштина за деескалација  во северниот дел на Косово. Тоа е одговорот што го даде неименуван функционер од НАТО за српската агенција

Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово

Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово

Се огласи НАТО за денешните инциденти на Косово НАТО денешната операција на косовската полиција ја гледа како „акција за спроведување на законите“, пренесуваат косовските медиуми. Според Коха, мисијата на КФОР на Косово била запознаена со настаните и во комуникација со властите во Приштина. Претставник на НАТО за Радио слободна Европа кажал дека „косовската