притисни ентер »

Ременски се повлекла во својот кабинет кога дознала дека е осомничена во „Рекет“
Ременски се повлекла во својот кабинет кога дознала дека е осомничена во „Рекет“

Ременски се повлекла во својот кабинет кога дознала дека е осомничена во „Рекет“

Потпретседателката на Собранието, Фросина Ременски, во моментот кога изби веста дека е новоосомничено лице во новата истрага за Меѓународниот сојуз на Бојан Јовановски ја напуштила собраниската седница и се повлекла во својот кабинет, објави Телма. Од телевизиата велат дека таа не прифатила средба со новинарите, ниту пак била расположена да даде изјава,

Заев најави санкции за Рекет, и тоа за сите одговорни, без оглед на функцијата

Заев најави санкции за Рекет, и тоа за сите одговорни, без оглед на функцијата

Кога некое лице ќе биде осомничено, обвинито или слично тогаш ја применуваме мерката на санкции која значи времено отстранување на тоа лице за да ја докаже својата невиност, вратите се отворени  секогаш за секого, рече денеска премиерот Зоран Заев, прашан  дали ќе го исполни ветеното за исклучување од партијата на кој било член за кој ќе се утврди

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Кога некое лице ќе биде осомничено или обвинeто во тој случај ја применуваме мерката на санкции која значи времено отстранување на тоа лице за да ја докаже својата невиност. Ова го изјави премиерот Зоран Заев, запрашан дали ќе го исполни ветеното за исклучување од партијата на кој било член за кој ќе се утврди одговорност. Изјавата на Заев следи по

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Кога некое лице ќе биде осомничено или обвинeто во тој случај ја применуваме мерката на санкции која значи времено отстранување на тоа лице за да ја докаже својата невиност. Ова го изјави премиерот Зоран Заев, запрашан дали ќе го исполни ветеното за исклучување од партијата на кој било член за кој ќе се утврди одговорност. Изјавата на Заев следи по

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Заев: Ременски ќе биде времено отстранета од партијата ако е обвинета за „Рекет“

Фото: Маја Јаневска-Илиева Кога некое лице ќе биде осомничено или обвинeто во тој случај ја применуваме мерката на санкции која значи времено отстранување на тоа лице за да ја докаже својата невиност. Ова го изјави премиерот Зоран Заев, запрашан дали ќе го исполни ветеното за исклучување од партијата на кој било член за кој ќе се утврди одговорност

Ременски од седница се повлекла во својот кабинет

Ременски од седница се повлекла во својот кабинет

Потпретседателката на Собранието Фросина Ременски, во моментот кога изби веста дека е новоосомничено лице во новата истрага за Меѓународниот сојуз на Бојан Јовановски ја напуштила собраниската седница и се повлекла во својот кабинет, објави Телма. Од телевизиата велат дека таа не прифатила средба со новинарите, ниту пак била расположена да даде изјава,

Заев: Санкции за сите одговорни, без оглед на функцијата

Заев: Санкции за сите одговорни, без оглед на функцијата

„Кога некое лице ќе биде осомничено, обвинито или слично тогаш ја применуваме мерката на санкции која значи времено отстранување на тоа лице за да ја докаже својата невиност, вратите се отворени секогаш за секого“, рече денеска премиерот Зоран Заев, прашан дали ќе го исполни ветеното за исклучување од партијата на кој било член за кој ќе се утврди

Заев најави разрешување на Ременски, во СДСМ очекуваат и пратеничка оставка

Заев најави разрешување на Ременски, во СДСМ очекуваат и пратеничка оставка

Фросина Ременски освен со партиските функции најверојатно ќе треба да се збогува со пратеничкиот мандат, и потпретседателската фотелја во законодавниот дом. Дека од Бихаќка најверојатно ќе биде времено отсратнета јавно ја извести нејзиниот лидер Зоран Заев. А дека ќе се очекува да го напушти собраниското столче неофицијално и било посочено. Ременски

Заев најави разрешување на Ременски

Заев најави разрешување на Ременски

Фросина Ременски освен со партиските функции најверојатно ќе треба да се збогува со пратеничкиот мандат, и потпретседателската фотелја во законодавниот дом. Дека од Бихаќка најверојатно ќе биде времено отсратнета јавно ја извести нејзиниот лидер Зоран Заев. А дека ќе се очекува да го напушти собраниското столче неофицијално и било посочено. Ременски

Ременски не прима новинари во кабинетот – Заев најавува рекет – метла

Ременски не прима новинари во кабинетот – Заев најавува рекет – метла

Ременски не прима новинари во кабинетот – Заев најавува рекет – метла Потпретседателката на Собранието Фросина Ременски Ташевска беше во кабинетот, но не прифати средба со нас. Првин имаше состанок, а потоа од нејзината канецларија излегоа координаторот на пратеничката група на СДСМ Јован Митроски и пратеникот Диме Велковски. Не искоментираа ништо,