притисни ентер »

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик
Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Штотуку одобрив дуплирање на царините за челик и за алуминиум од Турција чија национaлна валута лирата рапидно падна во однос на нашиот силен долар! Алуминиумот сега ќе се увезува со царини од 20 проценти, а челикот со 50", објави Трамп на Твитер. Претседателот на САД, Доналд Трамп, денес во соопштение рече дека ги згоелмува за двојно царините за алуминиумот

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Турција нема да потклекне пред заканите и уцените, порача денеска турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган, откако САД најавија двојно зголемување на царините за увоз на турски челик и алуминиум, јави ДПА. На собир на приврзаници на неговата владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) во северниот турски град Ѓумушхане, Ердоган порача дека оние

Ердоган: Не можете да ѝ држите лекции на Турција

Ердоган: Не можете да ѝ држите лекции на Турција

Откако САД најавија двојно зголемување на царините за увоз на турски челик и алуминиум, турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган, изјави дека Турција нема да потклекне пред заканите и уцените, објави германската новинска агенција ДПА. На собир на приврзаници на неговата владејачка Партија на правдата и развојот (АКП), во северниот турски град Ѓумушхане,

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Претседателот на САД, Доналд Трамп, денес во соопштение рече дека ги згоелмува за двојно царините за алуминиумот и за челикот за увозот од Турција. „Штотуку одобрив дуплирање на царините за челик и за алуминиум од Турција чија национaлна валута лирата рапидно падна во однос на нашиот силен долар! Алуминиумот сега ќе се увезува со царини од 20 проценти,

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Турција нема да потклекне пред заканите и уцените, порача денеска турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган, откако САД најавија двојно зголемување на царините за увоз на турски челик и алуминиум, јави ДПА. На собир на приврзаници на неговата владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) во северниот турски град Ѓумушхане, Ердоган порача дека оние

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Претседателот на САД, Доналд Трамп, денес во соопштение рече дека ги згоелмува за двојно царините за алуминиумот и за челикот за увозот од Турција. „Штотуку одобрив дуплирање на царините за челик и за алуминиум од Турција чија национaлна валута лирата рапидно падна во однос на нашиот силен долар! Алуминиумот сега ќе се увезува со царини од 20 проценти,

Ердоган во клинч со Трамп кој ги дуплираше царините – Турската лира тоне, инфлацијата галопира

Ердоган во клинч со Трамп кој ги дуплираше царините – Турската лира тоне, инфлацијата галопира

Ердоган во клинч со Трамп кој ги дуплираше царините – Турската лира тоне, инфлацијата галопира Доналд Трамп ги дуплираше царините за Турција. Алуминиумот сега е оптеретен со 20 % царина, а челикот со 50 проценти. Ова одлука на Трамп, кој веќе некое време гаи тензични односи со Анкара, доаѓа во моментот кога турската лира доживува драматичн пад во однос

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Во војна со Ердоган: Трамп наметна огромни царини за турскиот челик

Претседателот на САД, Доналд Трамп, денес во соопштение рече дека ги згоелмува за двојно царините за алуминиумот и за челикот за увозот од Турција. „Штотуку одобрив дуплирање на царините за челик и за алуминиум од Турција чија национaлна валута лирата рапидно падна во однос на нашиот силен долар! Алуминиумот сега ќе се увезува со царини од 20 проценти,

Ердоган: Уцените и заканите нема да ја заплашат Турција

Ердоган: Уцените и заканите нема да ја заплашат Турција

Турција нема да потклекне пред заканите и уцените, порача денеска турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган, откако САД најавија двојно зголемување на царините за увоз на турски челик и алуминиум, јави ДПА. На собир на приврзаници на неговата владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) во северниот турски град Ѓумушхане, Ердоган порача дека оние

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Ердоган: Заканите и уцените нема да ја заплашат Турција

Турција нема да потклекне пред заканите и уцените, порача денеска турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган, откако САД најавија двојно зголемување на царините за увоз на турски челик и алуминиум, јави ДПА. На собир на приврзаници на неговата владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) во северниот турски град Ѓумушхане, Ердоган порача дека оние