притисни ентер »

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот
Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската Национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека речиси секој трет пациент во англиските болници, кој починал од коронавирус, имал дијабетес, пишува

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека скоро секој трет пациент во англиските болници кој починал од коронавирус имал дијабетес, пишува

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека скоро секој трет пациент во англиските болници кој починал од коронавирус имал дијабетес, пишува

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека скоро секој трет пациент во англиските болници кој починал од коронавирус имал дијабетес, пишува

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската Национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека речиси секој трет пациент во англиските болници, кој починал од коронавирус, имал дијабетес, пишува

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската Национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во студијата исто така се наведува дека речиси секој трет пациент во англиските болници, кој починал од коронавирус, имал дијабетес, пишува

Луѓето со дијабетес тип 1 имаат поголем ризик од смрт ако се заразат со коронавирус, отколку оние со тип 2

Луѓето со дијабетес тип 1 имаат поголем ризик од смрт ако се заразат со коронавирус, отколку оние со тип 2

Според најновото истражување на британската Национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртен исход при зараза со COVID-19 е поголема кај болните од дијабетес тип 1, отколку кај оние со дијабетес тип 2. Во извештајот од истражувањето исто така се наведува дека речиси секој трет пациент кој починал од коронавирус во британските болници бил