притисни ентер »

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа
Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог,а продолжува потрагата по гас

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог,а продолжува потрагата по гас

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган ја повика Европската унија на дијалог поради зголемените тензии на истокот на Средоземното море, но и покрај тоа, тој и денес продолжи со потрагата по гас таму. Мисијата беше продолжена до 29 ноември, а истражувањето се спроведува во поморската зона околу која се расправаат Анкара и Атина. Присуството на турскиот

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока вербална војна

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог,а продолжува потрагата по гас

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог,а продолжува потрагата по гас

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган ја повика Европската унија на дијалог поради зголемените тензии на истокот на Средоземното море, но и покрај тоа, тој и денес продолжи со потрагата по гас таму. Мисијата беше продолжена до 29 ноември, а истражувањето се спроведува во поморската зона околу која се расправаат Анкара и Атина. Присуството на турскиот

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган ја повикува ЕУ на преговори

Ердоган ја повикува ЕУ на преговори

И покрај тоа, тој денеска продолжи со потрагата по гас. Мисијата денеска е продолжена до 29 ноември, а истражувањето се спроведува во поморската зона околу која се расправаат Анкара и Атина. Присуството на турскиот истражувачки брод „Оруч Реис“ во спорната област ги доведе Турција и Грција на работ на војна и предизвика повеќемесечни тензии во односите