притисни ентер »

Колку калории се трошат за време на сексот?
Колку калории се трошат за време на сексот?

Колку калории се трошат за време на сексот?

За време на сексот во зависност од позициите се активираат речиси сите мускули на телото, така што не е чудно што со оваа активност се трошат многу калории. Сексолозите тврдат дека со половина час секс се трошат 150 калории, додека со пожесток секс може да се потрошат дури и 350 калории, што е еднакво на трчање од половина час. Според едни истражувања,

Колку калории се трошат за време на сексот?

Колку калории се трошат за време на сексот?

Во зависност од позицијата, за време на сексот се активирани скоро сите мускули на телото така што воопшто не е чудно што со оваа активност се губат многу калории. Според сексолозите, за половина час се трошат 150 калории, па дури и 350 калории во пострасна акција, што е еднакво на половина час трчање. Резултатите од ова истражување се објавени во

Колку калории трошиме за време на сексот?

Колку калории трошиме за време на сексот?

За време на сексот, во зависност од позицијата, се активирани речиси сите мускули на телото, така што не е чудно што со оваа активност се губат доста калории. Имено, сексолозите тврдат дека во секс од половина час се трошат 150 калории , додека за време на 'пострастен секс' се трошат дури и до 350 калории , што е еднакво на половина час трчање. Резултатите