притисни ентер »

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ
Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. -И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: „Не ни треба Мал Шенген, туку Европска унија“

Мицкоски: „Не ни треба Мал Шенген, туку Европска унија“

„За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија“, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за таканаречениот „Мал Шенген“. „И во минатото кажавме,

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. „ И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген". За нас нема алтернатива освен она

Мицкоски за Малиот Шенген: За нас нема алтернатива на ЕУ

Мицкоски за Малиот Шенген: За нас нема алтернатива на ЕУ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, коментирајќи го денешниот состанок за т.н. Мал шенген во Охрид, рече дека за неговата партија нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на Европската Унија. „И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот став дека секоја можност која Македонија може да ја искористи, а да се подобри квалитетот

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. „ И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Тој рече дека нема информација какви се одлуките и што се разговарало, но призна дека за време на нивната последна лидерска средба во кабинетот кај претседателот Стево Пендаровски побарал објаснување. За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива, освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, одговори денеска Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, а во врска со декларацијата за мал Шенген донесена денеска во Охрид на средбата помеѓу премиерот Рама, претседателот на Србија Вучиќ и премиерот Заев. Мицкоски коментираше: