притисни ентер »

NASA ќе му плати на SpaceX да бомбардира астероид
NASA ќе му плати на SpaceX да бомбардира астероид

NASA ќе му плати на SpaceX да бомбардира астероид

Американската вселенска агенција го најми SpaceX за истражување на можностите за поместување на астероид од својата патека со лансирање на проектил во него. SpaceX минатата недела одработи многу успешно и спектакуларно полетување на Falcon Heavy и слетување на неговите три погонски ракети. Овој и сличните потфати на компанијата на Елон Маск веќе донесоа

NASA ќе му плати на SpaceX да бомбардира астероид

NASA ќе му плати на SpaceX да бомбардира астероид

Американската вселенска агенција го најми SpaceX за истражување на можностите за поместување на астероид од својата патека со лансирање на проектил во него. SpaceX минатата недела одработи многу успешно и спектакуларно полетување на Falcon Heavy и слетување на неговите три погонски ракети. Овој и сличните потфати на компанијата на Елон Маск веќе донесоа