притисни ентер »

Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“
Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Британскиот режисер Алан Паркер, кој ги режираше филмовите „Полноќен експрес“ и „Евита“, почина по долго боледување на 76 години. Роден во 1944 во Лондон, Паркер направил пробив во Холивуд со својот прв филм „Багзи Малоун“ од 1976, за две години подоцна да го сними своето најпознато дело „Полноќен експрес“. Биографската драма за американски студент

Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Британскиот режисер Алан Паркер, кој ги режираше филмовите „Полноќен експрес“ и „Евита“, почина по долго боледување на 76 години. Роден во 1944 во Лондон, Паркер направил пробив во Холивуд со својот прв филм „Багзи Малоун“ од 1976, за две години подоцна да го сними своето најпознато дело „Полноќен експрес“. Биографската драма за американски студент

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76-годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976), „Midnight Express“ (1978), „Fame“ (1980) „Mississippi Burning“ (1988), „Еvita“ (1996), „ Angela’s Ashes “ (1999), „The Life of David Gale “(2003)

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76-годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976), „Midnight Express“ (1978), „Fame“ (1980) „Mississippi Burning“ (1988), „Еvita“ (1996), „ Angela’s Ashes “ (1999), „The Life of David Gale “(2003)

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76-годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976), „Midnight Express“ (1978), „Fame“ (1980) „Mississippi Burning“ (1988), „Еvita“ (1996), „ Angela’s Ashes “ (1999), „The Life of David Gale “(2003)

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Фото: yahoo.com Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76 годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976 година), „Midnight Express“ (1978 година), „Fame“ (1980 година) „Mississippi Burning“ (1988 година), „Еvita“ (1996 година), „

Почина режисерот на култниот филм „Полноќен експрес“, Алан Паркер

Почина режисерот на култниот филм „Полноќен експрес“, Алан Паркер

Прославениот британски режисер, сер Алан Паркер, кој сто зад филмовите „Полноќен експрест“, „Евита“ и „Мисисипи во пламен“, почина на 76-годишна возраст. Како што пренесуваат во петокот медиумите, повикувајќи се на семејството и блиските на режисерот, причина за смртта е долго боледување. Меѓу најпознатите дела на Паркер се драмите „Полноќен експрес“

Почина режисерот кој се закити со десет оскари

Почина режисерот кој се закити со десет оскари

Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76-годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976), „Midnight Express“ (1978), „Fame“ (1980) „Mississippi Burning“ (1988), „Еvita“ (1996), „ Angela’s Ashes “ (1999), „The Life of David Gale “(2003)

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Почина британскиот режисер Алан Паркер

Еден од најуспешните британски филмски режисери, Алан Паркер, почина денеска на 76-годишна возраст, соопшти неговото семејство. Паркер има режирано голем број познати филмови, вклучувајќи „Bugsy Malone“ (1976), „Midnight Express“ (1978), „Fame“ (1980) „Mississippi Burning“ (1988), „Еvita“ (1996), „ Angela’s Ashes “ (1999), „The Life of David Gale “(2003)