притисни ентер »

Ги сокрил од самиот себе: Германец има 7.000 биткоина, но ја изгубил лозинката
Ги сокрил од самиот себе: Германец има 7.000 биткоина, но ја изгубил лозинката

Ги сокрил од самиот себе: Германец има 7.000 биткоина, но ја изгубил лозинката

„Њујорк тајмс“ ја објави приказната на Стефан Томас, германски програмер кој живее и работи во Сан Францискo. Томас е крипто-милионер, поседува шифриран паричник, физички диск од брендот „IronKey“, на кој има 7.002 биткоини заштитени со негова енкрипција. Сепак, несреќниот богаташ го изгубил листот на кој некогаш го запишал кодот со кој ги заштитил

Стефан ја заборави лозинката од дигиталниот паричник – ЌЕ ЗАГУБИ 220 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО БИТКОИНИ!

Стефан ја заборави лозинката од дигиталниот паричник – ЌЕ ЗАГУБИ 220 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО БИТКОИНИ!

Програмер ризикува да изгуби 220 милиони долари во Биткоини, откако ја заборавил лозинката за дигиталниот паричник, пишува „DailyMail“. Стефан Томас, кој живее во Сан Франциско, вели дека заработил 7,002 Биткоини во раните фази кога се создаваше биткоинот. Но, откако ја изгуби лозинката, вредноста на Биткоинот се искачи претерано многу. Иако тој е

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник

Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време… Текстот Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник е превземен од USB.mk . The post Има 240 милиони долари во биткоини, но ја

Заборавена лозинка стои помеѓу човек и Биткоин богатство од 220 милиони долари

Заборавена лозинка стои помеѓу човек и Биткоин богатство од 220 милиони долари

“Hello darkness, my old friends.” Стефан Томас, програмер роден во Германија, кој живее во Сан Франциско, му преостануваат уште две претпоставки за да открие лозинка за која вреди, околу 220 милиони долари. Лозинката ќе му овозможи да отклучи мал хард диск, познат како IronKey, кој ги содржи приватните клучеви на дигиталниот паричник кој држи 7.002

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Програмер ризикува да изгуби 220 милиони долари во Биткоини, откако ја заборавил лозинката за дигиталниот паричник, пишува „DailyMail“. Стефан Томас, кој живее во Сан Франциско, вели дека заработил 7,002 Биткоини во раните фази кога се создаваше биткоинот. Но, откако ја изгуби лозинката, вредноста на Биткоинот се искачи претерано многу. Иако тој е

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време кога доби повеќе од 7.000 биткоини, нивната вредност беше помеѓу 2 и 6 долари и не можеше ни да сонува дека со текот на годините нивната цена ќе доживее толку голем раст,

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време кога доби повеќе од 7.000 биткоини, нивната вредност беше помеѓу 2 и 6 долари и не можеше ни да сонува дека со текот на годините нивната цена ќе доживее толку голем раст,

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, може да остане без 200 милиони евра

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, може да остане без 200 милиони евра

Имено, еден програмер поради лошото памтење може да остане без неверојатни 200 милиони евра. Стефан Томас има „заштеда“ која изнесува повеќе од 200 милиони евра, и тоа во криптовалути, односно биткоини. Единствен проблем е што не може да се сети на шифрата од неговиот дигитален паричник. Тој своите криптовалути ги чува на хард диск наречен „IronKey“,

Програмер има 250 милиони долари во биткоини, но ја заборавил лозинката и нема пристап до нив

Програмер има 250 милиони долари во биткоини, но ја заборавил лозинката и нема пристап до нив

Еден програмер од САД, пред десетина години наплатил за услуга со биткоини. Тогаш му биле исплатени 7.002 биткоини, кои денес вредат над 200 милиони долари, но тој не може да ја најде лозинката и нема пристап до нив, a има уште 2 обиди да ја погоди - во спротивно, го губи богатството засекогаш. Стефан Томас е програмер од САД кој има богатство од речиси