притисни ентер »

Босна не се дава

Босна не се дава

Историјата на Босна најчесто е пишувана во Загреб и Белград (ви текнуе?). Овој проект е обид за нешто поинакво. Филм за средновековна Босна, која не ферма како на тоа гледаат Загреб и Белград, а богами и факинг Париз. Зборуваат за политика, за историја, и малку-малку, ќе се фатат за мојата Босна. Дали таа всушност е српска или хрватска, кој тука полага