притисни ентер »

Научниците случајно откриле како да се спречи стареењето и биолошкиот часовник да се врати назад
Научниците случајно откриле како да се спречи стареењето и биолошкиот часовник да се врати назад

Научниците случајно откриле како да се спречи стареењето и биолошкиот часовник да се врати назад

Додека се обидувале да ја регенерираат тимусната жлезда, истражувачите од Универзитетот во Калифорнија можеби пронашле решение што може да го забави процесот на стареење, па дури и да дојде до пресврт, потврдува новата студија. Како дел од студијата во Калифорнија, научниците тестираа коктел од три вообичаени лекови – хормони за раст и два лекови за

Научниците случајно откриле како да ја сменат насоката на биолошкото стареење

Научниците случајно откриле како да ја сменат насоката на биолошкото стареење

Во обид да ја регенерираат тимусната жлезда, истражувачите од Универзитетот „Калифорнија“ во Лос Анџелес пронашле решение со кое би можел да се забави процесот на стареење, па дури и да се пренасочи, тврди новото истражување. Во рамките на истражувањето, во период од една година, научниците тестирале коктел од три вообичаени лека - хормони за раст