притисни ентер »

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Џејхун Бајрамов
Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Џејхун Бајрамов

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Џејхун Бајрамов

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. Како што соопшти владината прес-служба,

Енергетиката во фокусот на разговорите на Ковачевски и шефот на дипломатијата на Азербејџан

Енергетиката во фокусот на разговорите на Ковачевски и шефот на дипломатијата на Азербејџан

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. На состанокот беше истакнато дека

Средба Ковачевски-Бајрамов: Енергетиката во фокус на разговорите

Средба Ковачевски-Бајрамов: Енергетиката во фокус на разговорите

Денеска премиерот Димитар Ковачевски во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. Денеска премиерот Димитар Ковачевски

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и азербејџанскиот МНР Бајрамов

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и азербејџанскиот МНР Бајрамов

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. На состанокот беше истакнато дека

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Џејхун Бајрамов

Енергетиката во фокус на разговорите на Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Џејхун Бајрамов

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. На состанокот беше истакнато дека

Енергетиката во фокусот на разговорите на Ковачевски и шефот на дипломатијата на Азербејџан

Енергетиката во фокусот на разговорите на Ковачевски и шефот на дипломатијата на Азербејџан

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Њујорк имаше билатерална средба со министерот за надворешни работи на Република Азербејџан, Џејхун Бајрамов. Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. На состанокот беше истакнато дека

Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Бајрамов, разговараа за енергетика

Ковачевски и министерот за надворешни работи на Азербејџан, Бајрамов, разговараа за енергетика

Тема на разговор на состанокот беше енергетската криза и можностите за соработка во делот на обезбедување на енергенси и можноста за приклучување на гасоводната мрежа. На состанокот беше истакнато дека воените дејствија на Русија врз Украина се една од причините за енергетската криза во светот и дека ваквата состојба повеќе се чувствува во Европа,