притисни ентер »

Танцовиот театар на Рисимкин на 22 март ќе настапи во француски Шајо
Танцовиот театар на Рисимкин на 22 март ќе настапи во француски Шајо

Танцовиот театар на Рисимкин на 22 март ќе настапи во француски Шајо

Скопје танцовиот театар со претстава на Рисима Рисимкин на 22 март 2022 ќе настапи во Националниот театар за современ танц Шајо во Париз, престижен француски театар, еден од симболите на светската културна елита. На покана на светски познатиот театар „Шајо“, македонските танчери предводени од кореографката Рисимкин, ќе ја одиграат париската премиера

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Македонските танчари од Скопје танцов театар предводени од кореографката Рисима Рисимкин во март 2022 година ќе ја изведат париската премиера на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ во салата „Фирмен Жемие“, на покана на националниот театар „Шајо“ (Chaillot) во Париз. -Најавата за премиерата во Франција ја пишува Филип Нуазет, еден од најдобрите

Скопје танцовиот театар во март ќе гостува во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар во март ќе гостува во театарот „Шајо“ во Париз

Фото: Б. Грданоски Македонските танчари од Скопје танцов театар предводени од кореографката Рисима Рисимкин во март 2022 година ќе ја изведат париската премиера на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ во салата „Фирмен Жемие“, на покана на националниот театар „Шајо“ (Chaillot) во Париз. -Најавата за премиерата во Франција ја пишува Филип Нуазет,

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Македонските танчари од Скопје танцов театар предводени од кореографката Рисима Рисимкин во март 2022 година ќе ја изведат париската премиера на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ во салата „Фирмен Жемие“, на покана на националниот театар „Шајо“ (Chaillot) во Париз. -Најавата за премиерата во Франција ја пишува Филип Нуазет, еден од најдобрите

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Во годината во која одбележува јубилеј од една деценија постоење, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин продолжуваат да испишуваат историја. На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ (Chaillot) од Париз, Франција, македонските танчери предводени од кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат париската премиера

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар ја испишуваат историјата на современиот танц

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар ја испишуваат историјата на современиот танц

Во годината во која одбележува јубилеј од една деценија постоење, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин продолжуваат да испишуваат историја. На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ (Chaillot) од Париз, Франција, македонските танчери предводени од кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат париската премиера

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Македонските танчари од Скопје танцов театар предводени од кореографката Рисима Рисимкин во март 2022 година ќе ја изведат париската премиера на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ во салата „Фирмен Жемие“, на покана на националниот театар „Шајо“ (Chaillot) во Париз. -Најавата за премиерата во Франција ја пишува Филип Нуазет, еден од најдобрите

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар со историско деби на париската сцена „Шајо“

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар со историско деби на париската сцена „Шајо“

Во годината во која одбележува јубилеј од една деценија постоење, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин продолжуваат да испишуваат историја. На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ (Chaillot) од Париз, Франција, македонските танчери предводени од кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат париската премиера

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар ја испишуваат историјата на современиот танц

Рисима Рисимкин и Скопје танцовиот театар ја испишуваат историјата на современиот танц

Во годината во која одбележува јубилеј од една деценија постоење, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин продолжуваат да испишуваат историја. На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ (Chaillot) од Париз, Франција, македонските танчери предводени од кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат париската премиера

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин со историско деби на париската сцена „Шајо“

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин со историско деби на париската сцена „Шајо“

Во годината во која одбележува јубилеј од една деценија постоење, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин продолжуваат да испишуваат историја. На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ (Chaillot) од Париз, Франција, македонските танчери предводени од кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат париската премиера