притисни ентер »

Мандатот на Груевски во собраниска процедура
Мандатот на Груевски во собраниска процедура

Мандатот на Груевски во собраниска процедура

Собранискиот спикер Талат Џафеи испрати допис до мандатно имунитетната комисија со кој ја извести дека пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груески неопавдано бил отсутен од собраниски седници повеќе од 6 месеци. Во членот 59 од собранискиот Деловник пишува – дека по добивањето на известувањето Комисијата во рок од 15 дена треба да заседава и потоа по нејзин

Павле Богоевски ќе закаже седница за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Павле Богоевски ќе закаже седница за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Претседателот на Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, пратеникот Павле Богоевски, најави седница за следната недела на која треба да се rасправа за одземање на пратеничкиот мандат на пратеникот Никола Груевски. Богоевски беше известен од претседателот на Собранието Талат Џафери дека Груевски отсуствувал од работа повеќе од шест месеци

Џафери ја извести Комисија дека на Груевски може да му се одземе мандатот

Џафери ја извести Комисија дека на Груевски може да му се одземе мандатот

Претседателот на Собранието, Талат Џафери ја извести Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот Никола Груевски отсуствува од работа повеќе од шест месеци без оправдување. Со ова се исполнуваат условите Собранието да почне постапка за одземање на мандатот на Груевски. Џафери бара матичната комисија да постапи согласно Деловникот

Талат констатира: Груевски шест месеци НЕОПРАВДАНО Е ОТСУТЕН

Талат констатира: Груевски шест месеци НЕОПРАВДАНО Е ОТСУТЕН

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отустен од седниците на Парламентот повеќе од шест месеци, потврдија од собраниската прес-служба. Според член 59 од собранискиот Деловик, за пратеникот кој неоправдано отсуствувал

Џафери ќе ја извести комисијата за мандантно-имунитетни прашања за отусуството на Груевски

Џафери ќе ја извести комисијата за мандантно-имунитетни прашања за отусуството на Груевски

Претседателот на Собранието Талат Џафери ќе испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ќе ја извести дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отустен од седниците на Парламентот повеќе од шест месеци, потврдија од собраниската прес-служба. Според член 59 од собранискиот Деловик, за пратеникот кој неоправдано

Покрената е постапка за недоаѓањето на Груевски на работа шест месеци во Собранието

Покрената е постапка за недоаѓањето на Груевски на работа шест месеци во Собранието

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја известил Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот во азил Никола Груевски шест месеци неоправдано отсуствувал од работа како пратеник во Собранието. Груевски избега пред да оди во затворот Шутка да ја отслужи двегодишната затворска казна за нарачка на луксузниот мерцедес со високи

Џафери констатира шест месеци неоправдано отсуство на Груевски

Џафери констатира шест месеци неоправдано отсуство на Груевски

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отустен од седниците на Парламентот повеќе од шест месеци, потврдија од собраниската прес-служба. Според член 59 од собранискиот Деловик, за пратеникот кој неоправдано отсуствувал

Во понеделник собраниска комисија ЗА одземање на пратеничкиот мандат на  Груевски

Во понеделник собраниска комисија ЗА одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Дали 80 пратеници ќе гласаат ЗА одземање на мандатот на експремиерот и лидер на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски и натаму е неизвесно. За опозициската ВМРО-ДПМНЕ каде Груевски е почесен претседател ова прашање е дефокусирање на јавноста од важните политички случувања во земјава, како ќе гласаат не откриваат - велат до свикување на пленарната седница ќе

Талат констатира: Груевски шест месеци НЕОПРАВДАНО Е ОТСУТЕН

Талат констатира: Груевски шест месеци НЕОПРАВДАНО Е ОТСУТЕН

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отустен од седниците на Парламентот повеќе од шест месеци, потврдија од собраниската прес-служба. Според член 59 од собранискиот Деловик, за пратеникот кој неоправдано отсуствувал

Втор обид за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Втор обид за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отустен од седниците на Парламентот повеќе од шест месеци, потврдија од собраниската прес-служба. Според член 59 од собранискиот Деловик, за пратеникот кој неоправдано отсуствувал