притисни ентер »

Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години
Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

Остатоците од скелетот на древниот мајмун, пронајден во баварска глинена јама, укажуваат на тоа дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправени милиони години порано отколку што се сметаше претходно, велат научниците. Меѓународен тим на научници изјави дека дел од фосилизираниот скелет на машки примат, кој живеел пред скоро 12 милиони години

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12