притисни ентер »

Голем астероид ќе помине покрај Земјата следната седмица
Голем астероид ќе помине покрај Земјата следната седмица

Голем астероид ќе помине покрај Земјата следната седмица

Астероид за кој се проценува дека е широк еден километар ќе помине покрај Земјата на 18 јануари. Тој ќе помине на оддалеченост од 1,9 милион километри од нашата планета со брзина од 76.200 километри на час, пренесува Си-ен-ен. Астероидот е познат како 7482 (1994 ПЦ1) и бил откриен во 1994 година. Никој не очекува астероидот да удри во Земјата, но ова

Огромен астероид следната недела ќе помине покрај Земјата

Огромен астероид следната недела ќе помине покрај Земјата

Астероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Астероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Тој ќе помине на растојание од 1,93 милиони километри од нашата планета, движејќи се со брзина од 19,56 километри во секунда. Станува збор за астероидот 7482 (1994 ПЦ1), кој е откриен

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Астероидот што се приближува е познат како 7482 (1994 PC1), а бил откриен во 1994 година. Ова е најблискиот астероид до Земјата во следните два века, а НАСА вели дека не се заканува удар Астероид широк километар би требало да поине покрај Земјата следната недела, а тој ќе биде најблиску до нас во следните 200 години, пишува CNN. Астероидот 7482 (1994

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај Астероидот што се приближува е познат како 7482 (1994 PC1), а бил откриен во 1994 година. Ова е најблискиот астероид до Земјата во следните два века, а НАСА вели дека не се заканува удар Астероид широк километар би требало да поине покрај Земјата следната недела, а тој ќе биде најблиску

Огромен астероид следната недела ќе мине близу Земјата

Огромен астероид следната недела ќе мине близу Земјата

Астероид широк километар би требало да прелета покрај Земјата следната недела, а тоа е најблиску до нас во следните 200 години, пишува CNN. Астероидот 7482 (1994 PC1) со 76.192 км/ч ќе помине покрај нас доцна во вторник навечер на растојание од 1,9 милиони километри Откриен е во 1994 година, а според проекциите на НАСА 7482 (1994 PC1) ова е најкраткото

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Гледајте горе: Голем астероид брза кон Земјата, но не носи крај

Астероидот што се приближува е познат како 7482 (1994 PC1), а бил откриен во 1994 година. Ова е најблискиот астероид до Земјата во следните два века, а НАСА вели дека не се заканува удар Астероид широк километар би требало да поине покрај Земјата следната недела, а тој ќе биде најблиску до нас во следните 200 години, пишува CNN. Астероидот 7482 (1994

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Aстероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Ќе помине на растојание од 1,93 милиони километри од нашата планета, движејќи се со брзина од 19,56 километри во секунда. Станува збор за астероидот 7482 (1994 PC1) кој е откриен во 1994 година. НАСА наведува дека нема веројатност овој астероид да удри во Земјата, но

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Aстероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Ќе помине на растојание од 1,93 милиони километри од нашата планета, движејќи се со брзина од 19,56… Текстот Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега е превземен од USB.mk . The post Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега appeared

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Aстероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Ќе помине на растојание од 1,93 милиони километри од нашата планета, движејќи се со брзина од 19,56 километри во секунда. Станува збор за астероидот 7482 (1994 PC1) кој е откриен во 1994 година. НАСА наведува дека нема веројатност овој астероид да удри во Земјата, но