притисни ентер »

AltStore е нова продавница на iOS во Европа
AltStore е нова продавница на iOS во Европа

AltStore е нова продавница на iOS во Европа

Откако Европската Унија му наложи на Apple да овозможи конкуренција за App Store на iOS започнаа и првите најави за продавници. AltStore е една од продавниците која сака да им го олесни изборот на девелоперите преку поддршка која издавачите би ја добиле од Patreon. Како што е состојбата во моментов, еден од најголемите недостатоци на најавените промени

Еве како „iPhone“ би можел да се промени ако американската влада ја добие тужбата против „Apple“

Еве како „iPhone“ би можел да се промени ако американската влада ја добие тужбата против „Apple“

Постои и предупредување дека овие промени би можеле да ги збунат корисниците кои ретко ги менуваат поставките или истражуваат нови апликации. Американското Министерство за правда поднело значајна антимонополска тужба против „Apple“, која значајно би можела да го промени начинот на кој корисниците ги користат своите „iPhone“ уреди и генерално да го

Еве како iPhone може да се промени доколку американската влада победи во тужба против Apple

Еве како iPhone може да се промени доколку американската влада победи во тужба против Apple

Има и предупредувања дека овие промени може да ги збунат корисниците кои ретко ги менуваат поставките или истражуваат нови апликации Американското Министерство за правда покрена историска антимонополска тужба против Apple, која би можела значително да го промени начинот на кој корисниците ги користат нивните iPhone телефони и воопшто да го промени

ЕУ започнува нова истрага против Apple, Meta и Google

ЕУ започнува нова истрага против Apple, Meta и Google

Apple, Meta и Google би можеле да бидат во неволја во Европа поради нивните обиди да се усогласат со Законот за дигитални пазари (DMA). Во центарот на истрагата е загриженоста дека Google, Alphabet и Apple не им дале доволно дозвола на „програмерите на апликации да ги насочуваат потрошувачите до понуди надвор од продавниците за апликации gatekeeper

iOS 18 наводно „најголемото“ ажурирање во историјата

iOS 18 наводно „најголемото“ ажурирање во историјата

Apple објави дека овогодинешната светска конференција за програмери ќе започне на 10 јуни . Очекуваме да видиме рани погледи на iOS 18 и ажурирања за други софтвери на уреди како MacOS, iPadOS, па дури и VisionOS -- како и потенцијални вести за генеративната вештачка интелигенција што доаѓа во Apple уреди. Apple е цврсто крие за какви било нови функции