притисни ентер »

Почнува пробниот попис на населението во 13 општини
Почнува пробниот попис на населението во 13 општини

Почнува пробниот попис на населението во 13 општини

Почнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите, со кој ќе бидат опфатени 13 општини. Вработените во државниот завод за статистика денес беа на терен да ги бележат границите каде ќе се одвива. Попишувањето се спроведува електронски, а попишувачите со лаптопи поврзани преку интернет конекција директно во посебна апликација ги внесуваат

Почна пробниот попис без изгласан закон

Почна пробниот попис без изгласан закон

Иако предог законот за попис се уште „ фаќа прашина“ во собраниските фиоки, на терен почна пробниот попис. Истиот ќе се одвива во 13 општини, а попишувачите денес ги бележеа границите од каде до каде  ќе се одвива пребројувањето на населението. Од утре тие ќе тропнат на вратите од домовите на граѓаните. Прибирањето на податоците ќе почне во домаќинставата

Почна пробниот попис без изгласан закон

Почна пробниот попис без изгласан закон

Иако предог законот за попис се уште „ фаќа прашина“ во собраниските фиоки, на терен почна пробниот попис. Истиот ќе се одвива во 13 општини, а попишувачите денес ги бележеа границите од каде до каде  ќе се одвива пребројувањето на населението. Од утре тие ќе тропнат на вратите од домовите на граѓаните. Прибирањето на податоците ќе почне во домаќинставата

Почнува пробниот попис

Почнува пробниот попис

Без усогласено законско решение почна пробното пребројување на населението и домаќинствата. Во 13 општини во земајва од денеска до крајот на месецот ќе се спроведува пробниот попис. Дикреторот на државниот завод за статистика и денеска уверува опцијата граѓаните да имаат право да попишуваат блиски личности- нема да значи можност за фалсификат. Симовски

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени Почнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите, со кој ќе бидат опфатени 13 општини. Вработените во државниот завод за статистика денес беа на терен да ги бележат границите каде ќе се одвива. Попишувањето се спроведува електронски, а попишувачите со лаптопи поврзани преку

Почна пробниот попис

Почна пробниот попис

Почна пробниот попис Овој дел од општината Кисела Вода е опфатен со 180-от пописен круг. Тој е еден од 32-та круга во 13 општини во државата, во кои стартуваше пробниот попис. Првиот ден беше посветен на теренско усогласување со подготвените мапи, а од утре, попишувачите влегуваат во домаќинствата. Секој попишувач треба да пополни три типа прашалници:

Пробен попис

Пробен попис

Без усогласено законско решение почна пробното пребројување на населението и домаќинствата. Во 13 општини во земајва од денеска до крајот на месецот ќе се спроведува пробниот попис. Дикреторот на државниот завод за статистика  и денеска уверува опцијата граѓаните да имаат право да попишуваат блиски личности- нема да значи можност за фалсификат. Симовски

Државниот завод за статистика го започна пробниот попис на населението

Државниот завод за статистика го започна пробниот попис на населението

Пробниот попис на населението, становите и домаќинствата во 13 општини во земјава, меѓу кои се по два пописни круга во Прилеп и во Општина Долнени започна денеска. Во секоја од двете општини со пробниот попис ќе бидат опфатени по речиси 200 домаќинства. Мира Илиевска од Државниот завод за статистика изјави дека пробниот попис се одвива во најдобар

Попишувачите на терен во Прилеп и во Долнени за констатирање на пописните кругови, жителите излегуваат во пресрет

Попишувачите на терен во Прилеп и во Долнени за констатирање на пописните кругови, жителите излегуваат во пресрет

Пробниот попис на населението, становите и домаќинствата во 13 општини во земјава, помеѓу кои се по два пописни круга во Прилеп и во Општина Долнени започна денеска. На теренот од изутрината се по двајца попишувачи со инструктор од Државниот завод за статистика во двете општини. Инструкторите и попишувачите се среќаваат со жителите и ги одредуваат

Во 13 општини започна пробниот попис

Во 13 општини започна пробниот попис

Така беше во населбата Кисела Вода. Оваа екипа од државниот завод за статистика ги бележеше границите каде ќе се одвива пописот. Само дел од населението ќе биде опфатено со пробниот попис. Утре од 9 часот  попишувалите ќе тропнат на вратите на домовите кои треба да бидат опфатени со оваа статистичка операција Власта и опозицијата сѐ уште не го усогласија