притисни ентер »

За десет години танцова магија: Претставата “Идентитети- историја на еден растегнат сон “ онлајн
За десет години танцова магија: Претставата “Идентитети- историја на еден растегнат сон “ онлајн

За десет години танцова магија: Претставата “Идентитети- историја на еден растегнат сон “ онлајн

Првата официјална современа танцова компанија во државата Скопје танцовиот театар, во континуитет веќе десет години активно работи на создавање, промоција и презентација на современата танцова уметност кај нас, како и нејзин пласман на светската танцова сцена. Овој театар кој во континуитет создава танцова магија, официјално почна со работа пред десет

Онлајн изведба на претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ за 10 години Скопје танцов театар

Онлајн изведба на претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ за 10 години Скопје танцов театар

За својот јубилеј, Скопје танцовиот театар ќе има овозможи на љубителите на танцот во петок (9 април), во 20 часот бесплатно, премиерно да ја проследат онлајн изведбата на претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. Годинава, театарот доби покана да гостува во Националниот театар Шајо во Париз, Франција, еден од најдобрите и најпрестижните

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас. Во чест на јубилејот, в петок од 20 часот онлајн ќе се прикаже претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. Премиерата

Рисима: Скопје танцов театар овде кај нас е пред своето време

Рисима: Скопје танцов театар овде кај нас е пред своето време

Со онлајн прикажувањето на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“, в петок на 9 април во 20 часот, започнува одбележувањето на 10 годишнината на Скопје танцов театар, првата компанија за современ танц во земјава која догодина ќе гостува во Националниот театар Шајо во Париз, Франција. Навидум како вчера да беше, но многу вода протече од првичната

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас. Во чест на јубилејот, в петок од 20 часот онлајн ќе се прикаже претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. Премиерата

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, слави Скопскиот танцов фестивал. Токму заради овој јубилеј во петок, онлајн, ќе биде прикажана претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. -Во своето 10-годишно постоење, Скопје танцовиот театар успеа да оформи извонреден танчарски кадар, во соработка со Скопје

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, славо Скопскиот танцов фестивал. Токму заради овој јубилеј во петок, онлајн, ќе биде прикажана претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. -Во своето 10-годишно постоење, Скопје танцовиот театар успеа да оформи извонреден танчарски кадар, во соработка со Скопје

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас. Во чест на јубилејот, в петок од 20 часот онлајн ќе се прикаже претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. Премиерата

Скопје танцовиот театар слави 10-ти роденден,в петок онлајн изведба на претстава на Рисимкин

Скопје танцовиот театар слави 10-ти роденден,в петок онлајн изведба на претстава на Рисимкин

Фото: Б. Грданоски На денешен ден, пред 10 години беше изведена првата претстава на Скопје танцовиот театар, „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, со која официјално започна со работа првата современа танцова компанија кај нас. Во своето 10-годишно постоење, Скопје танцовиот театар успеа да оформи извонреден танчерски кадар, во соработка

Скопје танцов театар слави 10 години постоење, в петок онлајн проекција на претстава на Рисимкин

Скопје танцов театар слави 10 години постоење, в петок онлајн проекција на претстава на Рисимкин

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас. Во чест на јубилејот, в петок од 20 часот онлајн ќе се прикаже претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“. Премиерата