притисни ентер »

Напаѓачите на Никола Саздовски се бранеа со молчење пред обвинителот

Напаѓачите на Никола Саздовски се бранеа со молчење пред обвинителот

Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за да ја слушне нивната верзија, но и нему и на нивните адвокати им рекле дека денеска ќе молчат, извести телевизија Телма Одбраната и јавноста се во очекување

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски- Саздо не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за да ја слушне нивната верзија, но и нему и на нивните адвокати им рекле дека денеска ќе молчат. Одбраната и јавноста се во очекување обвинителството

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски- Саздо не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за да ја слушне нивната верзија, но и нему и на нивните адвокати им рекле дека денеска ќе молчат. Одбраната и јавноста се во очекување обвинителството

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски- Саздо не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за да ја слушне нивната верзија, но и нему и на нивните адвокати им рекле дека денеска

МВР за случајот Саздовски: Две лица се притворени, а по третото се трага

МВР за случајот Саздовски: Две лица се притворени, а по третото се трага

Министерството за внатрешни работи се огласи по повод обвинувањата за случајот со убиството на Никола Саздовски – Саздо, коментирајќи дека две лица, прво и второпријавениот се лишени од слобода и одредена им е мерка притвор, а преземени се мерки и активности за пронаоѓање на третообвинетиот. „МВР ја потсетува јавноста дека случајот од 29.06.2018 е

МВР за случајот Саздовски: Две лица се притворени, а по третото се трага

МВР за случајот Саздовски: Две лица се притворени, а по третото се трага

Министерството за внатрешни работи се огласи по повод обвинувањата за случајот со убиството на Никола Саздовски – Саздо, коментирајќи дека две лица, прво и второпријавениот се лишени од слобода и одредена им е мерка притвор, а преземени се мерки и активности за пронаоѓање на третообвинетиот. „МВР ја потсетува јавноста дека случајот од 29.06.2018 е

Обвинителството презема истражни дејствија во врска со смртта на Саздовски

Обвинителството презема истражни дејствија во врска со смртта на Саздовски

Основното јавно обвинителсто Скопје презема истражни дејствија за утврдување релевантните факти во врска со претепувањето до смрт на младиот Никола Саздовски. – Јавното обвинителство презема истражни дејствија за утврдување на факти, велат од Обвинителството. Двајцата од напаѓачите на Саздовски се во притвор во затворот „Шутка“, а по третиот полицијата

МВР: Да не се поттикнува говор на омраза, случајот со Саздовски е расчистен

МВР: Да не се поттикнува говор на омраза, случајот со Саздовски е расчистен

Министерството за внатрешни работи соопшти дека случајот од 29 јуни е расчистен, а за тоа соодветно ја информирале и јавноста. Апелираат да не се поттикнува говор на омраза и да се даде простор на институциите да си ја завршат работата. – Ги отфрламе сите злонамерни дезинформации на поединци и неодговорни политички партии кои ја злоупотребуваат смртта

МВР: Случајот од 29 јуни е расчистен, да не се поттикнува говор на омраза

МВР: Случајот од 29 јуни е расчистен, да не се поттикнува говор на омраза

Министерството за внатрешни работи соопшти дека случајот од 29 јуни е расчистен, а за тоа соодветно ја информирале и јавноста. Апелираат да не се поттикнува говор на омраза и да се даде простор на институциите да си ја завршат работата. „Ги отфрламе сите злонамерни дезинформации на поединци и неодговорни политички партии кои ја злоупотребуваат смртта

Напаѓачите на Никола Саздовски се бранеа со молчење пред обвинителот

Напаѓачите на Никола Саздовски се бранеа со молчење пред обвинителот

Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за да ја слушне нивната верзија, но и нему и на нивните адвокати им рекле дека денеска ќе молчат. Одбраната и јавноста се во очекување обвинителството да ја