притисни ентер »

Како менопаузата влијае на менталното здравје
Како менопаузата влијае на менталното здравје

Како менопаузата влијае на менталното здравје

Кога велиме менопауза, обично помислуваме на топли бранови и прекин на менструацијата, но тоа е многу повеќе од тоа. Менопаузата е природен процес во животот на секоја жена. Со неговото доаѓање се случуваат многу промени во телото, а покрај оние видливи со голо око, не треба да заборавиме и на симптомите кои се „скриени“, а кои откриваат дека вашето