притисни ентер »

Петковиќ: Курти секој ден провоцира
Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Директорот на српската Канцеларија за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, преку соопштение реагираше на изјавата на премиерот на Косово, Албин Курти, кој денеска изјави дека „Србија не се оградила од Милошевиќ и Путин“. „Албин Курти секој ден докажува дека нема проблем со Србите на Косово и Метохија со тоа што ги апси, им го конфискува имотот и врши

Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Директорот на српската Канцеларија за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, преку соопштение реагираше на изјавата на премиерот на Косово, Албин Курти, кој денеска изјави дека „Србија не се оградила од Милошевиќ и Путин“. „Албин Курти секој ден докажува дека нема проблем со Србите на Косово и Метохија со тоа што ги апси, им го конфискува имотот и врши

Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Петковиќ: Курти секој ден провоцира

Директорот на српската Канцеларија за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, преку соопштение реагираше на изјавата на премиерот на Косово, Албин Курти, кој денеска изјави дека „Србија не се оградила од Милошевиќ и Путин“. „Албин Курти секој ден докажува дека нема проблем со Србите на Косово и Метохија со тоа што ги апси, им го конфискува имотот и врши

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

На Самитот Западен Балкан 2024, што се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече дека „Косово им понуди права на локалните Срби, овозможувајќи нивна целосна интеграција“. „Десет од 38 општини имаат српско мнозинство, 17 проценти од советниците во локалните парламенти во сите општини се Срби. Ние добро соработуваме

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

На Самитот Западен Балкан 2024, што се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече дека „Косово им понуди права на локалните Срби, овозможувајќи нивна целосна интеграција“. „Десет од 38 општини имаат српско мнозинство, 17 проценти од советниците во локалните парламенти во сите општини се Срби. Ние добро соработуваме

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

На Самитот Западен Балкан 2024, што се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече дека „Косово им понуди права на локалните Срби, овозможувајќи нивна целосна интеграција“. „Десет од 38 општини имаат српско мнозинство, 17 проценти од советниците во локалните парламенти во сите општини се Срби. Ние добро соработуваме

„НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ СО СРБИЈА“: Косовскиот премиер Курти вели српската влада е најголемиот проблем

„НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ СО СРБИЈА“: Косовскиот премиер Курти вели српската влада е најголемиот проблем

Добивај вести на Viber Косовскиот премиер Албин Курти денеска изјави дека Косово нема проблем со локалните Срби во северните општини, туку со Белград, „кој не се оградуваше ниту од Милошевиќ во тоа време, ниту од Путин денес“. На Самитот Западен Балкан 2024, кој се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече

Курти: Косово лидер во Западен Балкан по економски раст и владеење на правото

Курти: Косово лидер во Западен Балкан по економски раст и владеење на правото

Косовскиот премиер Албин Курти изјави дека Косово води меѓу земјите од Западен Балкан во однос на економскиот развој и владеењето на правото, нагласувајќи дека во последните години тоа зајакнало во многу области. Курти во вторникот на Самитот „Балкански држави 2024“ изјави дека Косово е позиционирано за раст во иднина, а напредокот е означен со странски

НЕМАМЕ ПРОБЛЕМ СО СРБИТЕ, ТУКУ СО СРБИЈА Сакаме интеграција на српското население во Косово, порача Курти

НЕМАМЕ ПРОБЛЕМ СО СРБИТЕ, ТУКУ СО СРБИЈА Сакаме интеграција на српското население во Косово, порача Курти

Косовскиот премиер Албин Курти денеска изјави дека Косово нема проблем со локалните Срби во северните општини, туку со Белград, „кој не се огради ниту од Милошевиќ во тоа време, ниту од Путин денес“. На Самитот Западен Балкан 2024, што се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече дека „Косово им понуди права

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

Курти: Немаме проблеми со Србите, туку со Србија

Косовскиот премиер Албин Курти денеска изјави дека Косово нема проблем со локалните Срби во северните општини, туку со Белград, „кој не се огради ниту од Милошевиќ во тоа време, ниту од Путин денес“. На Самитот Западен Балкан 2024, што се одржува во Приштина по повод 25-годишнината од крајот на војната во Косово, Курти рече дека „Косово им понуди права