притисни ентер »

Султанија - колаче од пудинг
Султанија - колаче од пудинг

Султанија - колаче од пудинг

1. Во тенџере се вари пудингот заедно со млекото и шеќерот. Додека е врел се става во 6 филџани (зависи од големината)кои претходно се наквасени со студена вода.Во секој филџан се става по едно тркалце банана и се остава да се олади пудингот. 2. Со мал нож се поминува околу филџанот и се вади пудингот од финџалите. Се увалкуваат во кокос и се декорира