притисни ентер »

Австралиец сам направил сопствен Терминатор
Австралиец сам направил сопствен Терминатор

Австралиец сам направил сопствен Терминатор

Австралиецот Џејми Стаф поминал 4 години занимавајќи се со својот проект кој го започнал како хоби – изработка на реплика на филмскиот Терминатор Т-800 во природна големина. Скелетот, изработен од рециклиран алуминиум, тежи над 130 килограми и е составен од 500 делови кои сочинуваат 230 подвижни “коски и зглобови”. Целиот скелет го зацврствуваат 280

Видое: Австралијанец си направил сопствен „Терминатор“

Видое: Австралијанец си направил сопствен „Терминатор“

Скелетот е изработен од рециклиран алуминиум, тежок е преку 130 килограми и составен е од преку 500 делови меѓу кои и 230 подвижни коски и зглобови. Конструкцијата ја држат 280 шрафови. Забите на „Терминаторот“ се изработени од акрил. За инспирација, секако послужиле филмовите „Терминатор“ 1 и 2, но оваа реплика не е потполно верна на филмскиот „Терминатор“

Австралиец сам направил сопствен Терминатор

Австралиец сам направил сопствен Терминатор

Австралиецот Џејми Стаф поминал 4 години занимавајќи се со својот проект кој го започнал како хоби – изработка на реплика на филмскиот Терминатор Т-800 во природна големина. Скелетот, изработен од рециклиран алуминиум, тежи над 130 килограми и е составен од 500 делови кои сочинуваат 230 подвижни “коски и зглобови”. Целиот скелет го зацврствуваат 280

Она кога ќе си направиш сопствен Терминатор

Она кога ќе си направиш сопствен Терминатор

На Џејми Стаф од Австралија му беа потребни 4 години за да го заврши неговото хоби, изработка на реплика на Терминатор Т-800 во природна величина. Станува збор за изработка на скелет од рециклиран алуминиум, тежок над 130 килограми, составен од над 500 делови, 28- шрафови, 60 цевки и акрилни заби. Репликата позајмува делови од двете филмски верзии

Проект кој започнал како хоби: Австралијанец изработил сопствен Терминатор

Проект кој започнал како хоби: Австралијанец изработил сопствен Терминатор

Австралијанецот Џејми Стаф поминал 4 години занимавајќи се со својот проект кој го започнал како хоби – изработка на реплика на филмскиот Терминатор Т-800 во природна големина. Скелетот, изработен од рециклиран алуминиум, тежи над 130 килограми и е составен од 500 делови кои сочинуваат 230 подвижни “коски и зглобови”. Целиот скелет го зацврствуваат