притисни ентер »

Фото на денот: Првата слика во боја од Марс
Фото на денот: Првата слика во боја од Марс

Фото на денот: Првата слика во боја од Марс

Погледнете ја првата фотографија во боја од Марс, сликана од хеликоптерот на НАСА „Ingenuity“ The post Фото на денот: Првата слика во боја од Марс appeared first on Денар .

Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс

Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс

Хеликоптерот Ingenuity кој се одвои од роверот Perseverance успеа да ја преживее студената ноќ на Марс Американската вселенска агенција NASA потврди дека роверот го испуштил хеликоптерот на површината, како и дека Ingenuity… Текстот Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Хеликоптерот на NASA

Првата фотографија во боја од Марс

Првата фотографија во боја од Марс

Ова е првата фотографија во боја од Марс. Сликана е од хеликоптерот на НАСА „Ingenuity“. На фотографијата од црвената планета се гледаат камења и тркала од роверот на НАСА. Фотографија со ниска резолуција е направена во саботата. извор:курир.мк

Хеликоптерот на НАСА ги сними првите фотографии на Марс

Хеликоптерот на НАСА ги сними првите фотографии на Марс

Според НАСА, сликата е направена на 3 април, додека хеликоптерот со соларно напојување сè уште бил под роверот откако полетал. Неколку слики со поголема резолуција НАСА очекува да бидат направени за време на секој тест лет на Ingenuity. Погледот на дното на кратерот Jезеро на Марс и дел од две тркала на роверот Perseverance на НАСА е фатен на фотографиите

Хеликоптерот на НАСА ја преживеа првата студена ноќ на Марс

Хеликоптерот на НАСА ја преживеа првата студена ноќ на Марс

Хеликоптерот Ingenuity кој се одвои од роверот Perseverance успеа да преживее една студена ноќ на Марс. Американската вселенска агенција НАСА во саботата потврди дека роверот го испуштил хеликоптерот на површината и дека Ingenuity го поминал важен тест за независност. Сега инженерите имаат доверба да продолжат со серија вежби за загревање на хеликоптерот

Хеликоптерот на НАСА ја преживеа првата студена ноќ на Марс без Perseverance

Хеликоптерот на НАСА ја преживеа првата студена ноќ на Марс без Perseverance

Хеликоптерот Ingenuity кој се одвои од роверот Perseverance успеа да преживее една студена ноќ на Марс. Американската вселенска агенција НАСА во саботата потврди дека роверот го испуштил хеликоптерот на површината и дека Ingenuity го поминал важен тест за независност. Сега инженерите имаат доверба да продолжат со серија вежби за загревање на хеликоптерот

Хеликоптер за прв пат во историјата слета на Марс

Хеликоптер за прв пат во историјата слета на Марс

„Патувањето од 471 милиони километри се заврши со спушатање на 10 см од роверот на Марс“, се наведува во објавата на NASA. Хеликоптерот на NASA слета на тлото на планетата… Текстот Хеликоптер за прв пат во историјата слета на Марс (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Хеликоптер за прв пат во историјата слета на Марс (ВИДЕО) appeared first on M

Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс без роверот Perseverance

Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс без роверот Perseverance

Хеликоптерот Ingenuity кој се одвои од роверот Perseverance успеа да ја преживее студената ноќ на Марс Американската вселенска агенција NASA потврди дека роверот го испуштил хеликоптерот на површината, како и дека Ingenuity го поминал важниот тест за независност. Сега инженерите имаат самодоверба да продолжат со серијата вежби за загревање на хеликоптерот