притисни ентер »

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев му предложил на генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, во своите дискусии да мисли за формите за многу посилна индустриска соработка и трансфер на технологии кон оние  држави, кои купуваат, како Бугарија. Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,

PAДЕВ СО KPИТИKИ ЗА НАТО: Нема иднина ако продолжиме да се дeлимe на тие што продаваат и тие што купуваат opyжје

PAДЕВ СО KPИТИKИ ЗА НАТО: Нема иднина ако продолжиме да се дeлимe на тие што продаваат и тие што купуваат opyжје

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Радев: Иднината на НАТО не е сојуз меѓу производители и клиенти

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. Лондон, 4 декември 2019 (МИА) – Бугарскиот претседател

РАДЕВ ГО ИСКАРА НАТО: Нема иднина ако продолжиме да се делиме на тие што продаваат и тие што купуваат оружје!

РАДЕВ ГО ИСКАРА НАТО: Нема иднина ако продолжиме да се делиме на тие што продаваат и тие што купуваат оружје!

Бугарскиот претседател Румен Радев пред лидерите на земјите членки на НАТО посочи дека иднината на Алијанса не ја гледа како сојуз меѓу производители и клиенти, туку како партнери кои заедно ќе ја развиваат својата безбедност, високи технологии, и заедно ќе произведуваат воена опрема, пренесе БТА. -Предизвикав дебата за една друга линија што не дели,