притисни ентер »

СКОПСКИ ЕПИЛОГ: Зеленило пред „Педагошка“ и „Млечен“, нема отварање на градинките, 20 возрасни пациенити во Козле
СКОПСКИ ЕПИЛОГ: Зеленило пред „Педагошка“ и „Млечен“, нема отварање на градинките, 20 возрасни пациенити во Козле

СКОПСКИ ЕПИЛОГ: Зеленило пред „Педагошка“ и „Млечен“, нема отварање на градинките, 20 возрасни пациенити во Козле

Започна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во општина Карпош, информираат од Општина Карпош. Овој јавен простор се уредува хортикултурно со 440 нови украсни растенија. Дел од зеленилото ќе биде засадено и на платото на „Млечен“, а во оваа редовна акција на локалната самоуправа, се зголемува зелениот фонд

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Скопје, 29 јуни 2020 (МИА) – Почна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во Општина Карпош. Овој јавен простор се уредува хортикултурно со 440 нови украсни растенија. Од Општина Карпош информираат дека дел од зеленилото ќе биде засадено и на платото на „Млечен“, а во оваа редовна акција на локалната самоуправа,

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Општина Карпош почна со зазеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски. Како што информираат оттаму, овој јавен простор се уредува хортикултурно со 440 нови украсни растенија. При тоа, дел од зеленилото ќе биде засадено и на платото на „Млечен“, а во оваа редовна акција на локалната самоуправа, се зголемува зелениот

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Почна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во Општина Карпош. Овој јавен простор се уредува хортикултурно со 440 нови украсни растенија. Скопје, 29 јуни 2020 (МИА) – Почна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во Општина Карпош. Овој јавен простор се уредува хортикултурно

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Ново зеленило на платоата кај „Педагошка“ и „Млечен“

Скопје, 29 јуни 2020 () – Почна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во Општина Карпош. Овој јавен простор се уредува хортикултурно со 440 нови украсни растенија. Од Општина Карпош информираат дека дел од зеленилото ќе биде засадено и на платото на „Млечен“, а во оваа редовна акција на локалната самоуправа,

Четири дечиња со кopoнавирус xоспитализирани во Козле

Четири дечиња со кopoнавирус xоспитализирани во Козле

Од 3.393 активни случаи, во болницa се лeкуваат 403 пациенти, од кои на кислородна поддршка се 406 пациенти, а на рecпиратор деветмина. На Инфekтивната клиниkа во изминативе 24 часа примени се 16 пациенти. Вкупно се xоспитализирани 100 пациенти. На кислородна поддршка се 46 пациенти, нема пациенти на механичка вентилација. Во бoлницaта во Козле се