притисни ентер »

Со сертификат до најновите книжевни изданија
Со сертификат до најновите книжевни изданија

Со сертификат до најновите книжевни изданија

Фото: Маја Јаневска-Илиева 1 на 14 Македонските читатели со сертификат за вакцинација или за прележан ковид-19, во изминатите седум дена имаа можност да дојдат до најновите книжевни изданија на 60 издавачки куќи кои учествуваа на саемот на книгата, што до денеска се одржува на отворено кај СЦ „Борис Трајковски“. Во рамките на саемот имаше вкупно 33

ЗИКМ ги додели наградите на Саемот на книга

ЗИКМ ги додели наградите на Саемот на книга

Во рамки на годинашниот Саем на книгата во Скопје, Здружението на издавачите и книжарите на Македонија (ЗИКМ) ги додели наградите поделени во пет категории, за изданија издадени меѓу двата саеми. За прва категорија за најдобро оригинално издание од областа на литературата, науката, културата и уметноста меѓу двата саеми добитник на наградата е „Viola

Јоти Поповски: Книгата „Животниот пат на иноваторот“ е наменета за сите идни млади македонски пронаоѓачи

Јоти Поповски: Книгата „Животниот пат на иноваторот“ е наменета за сите идни млади македонски пронаоѓачи

Иноватор е љубопитен човек, кој поставува прашања и потоа бара одговори и решенија. Потребна е визија, истрајност, темелно проучување, но и некој што ќе го прифати вашиот изум и ќе го реализирате. Еден од најпродуктивните домашни пронаоѓачи, Јоти Поповски, своите изуми ги реализирал во целиот свет. Тој е троен добитник на престижната награда од „Енерџи

Јоти Поповски: Книгата „Животниот пат на иноваторот“ е наменета за сите идни млади македонски пронаоѓачи

Јоти Поповски: Книгата „Животниот пат на иноваторот“ е наменета за сите идни млади македонски пронаоѓачи

Иноватор е љубопитен човек, кој поставува прашања и потоа бара одговори и решенија. Потребна е визија, истрајност, темелно проучување, но и некој што ќе го прифати вашиот изум и ќе го реализирате. Еден од најпродуктивните домашни пронаоѓачи, Јоти Поповски, своите изуми ги реализирал во целиот свет. Тој е троен добитник на престижната награда од „Енерџи

ЗИКМ ги додели наградите на годинашниот Саем на книга

ЗИКМ ги додели наградите на годинашниот Саем на книга

Во рамки на годинашниот меѓународен саем на книгата во Скопје, денеска Здружението на издавачите и книжарите на Македонија (ЗИКМ) ги додели наградите поделени во пет категории, за изданија издадени меѓу двата саеми. За прва категорија за најдобро оригинално издание од областа на литературата, науката, културата и уметноста меѓу двата саеми добитник

ЗИКМ ги додели наградите на годинашниот Саем на книга

ЗИКМ ги додели наградите на годинашниот Саем на книга

Во рамки на годинашниот меѓународен саем на книгата во Скопје, денеска Здружението на издавачите и книжарите на Македонија (ЗИКМ) ги додели наградите поделени во пет категории, за изданија издадени меѓу двата саеми. За прва категорија за најдобро оригинално издание од областа на литературата, науката, културата и уметноста меѓу двата саеми добитник

„VIOLA ARSENICA“ од Влада Урошевиќ е најдобро оригинално издание меѓу двата саеми

„VIOLA ARSENICA“ од Влада Урошевиќ е најдобро оригинално издание меѓу двата саеми

Во рамки на годинашниот м еѓународен саем на книгата во Скопје, денеска Здружението на издавачите и книжарите на Македонија (ЗИКМ) ги додели наградите поделени во пет категории, за изданија издадени меѓу двата саеми. За прва категорија за н ајдобро оригинално издание од областа на литературата, науката, културата и уметноста меѓу двата саеми добитник

„Арс Ламина“ повторно со најмногу награди од Македонската асоцијација на издавачи

„Арс Ламина“ повторно со најмногу награди од Македонската асоцијација на издавачи

Со освоени шест награди, од кои две први, три втори и едно трето место, издавачката куќа „Арс Ламина“ се закити со најмногу признанија на годинашното доделување на престижните книжевни награди на Македонската асоцијација на издавачи (МАИ). „Арс Ламина“ освои две први места: во категоријата за поттикнување на општествена одговорност, за проектот „Марко