притисни ентер »

ДЗС: Собранието ќе одлучи кои прашања ќе ги има во Пописот
ДЗС: Собранието ќе одлучи кои прашања ќе ги има во Пописот

ДЗС: Собранието ќе одлучи кои прашања ќе ги има во Пописот

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со донeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има на пописот

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има на пописот

Kрајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Државен завод за статистика: Собранието ќе ги одредува прашањата за пописот

Државен завод за статистика: Собранието ќе ги одредува прашањата за пописот

Македонското Собрание ќе одреди со кои прашања ќе се спроведува националниот попис следната година со донесување на посебно законско решение за 2020, информираат од Државниот завод за статистика. Од таму велат дека не се тие кои определуваат дали прашање за етничката припадност ќе стои во посебна графа. Ова следува откако директорот на Државниот завод

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со донeсување на Законот за попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност се шпекулации. Во соопштението од Државниот завод за статистика стои дека во процесот на подготовка на претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ПОПИС 2020: ДЗС предлага да нема, а Собранието ќе реши дали ќе има прашање за етничка припадност

ПОПИС 2020: ДЗС предлага да нема, а Собранието ќе реши дали ќе има прашање за етничка припадност

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со донесување на Законот за Попис 2020. Ова го истакнуваат од Државниот завод за статистика, отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка