притисни ентер »

Еден од напаѓачите на Капитол осуден на 18 години затвор
Еден од напаѓачите на Капитол осуден на 18 години затвор

Еден од напаѓачите на Капитол осуден на 18 години затвор

1 Стјуарт Роудс, основачот на екстремно десничарската група „Oath Keepers“ (Чувари на заклетвата) беше осуден во четвртокот на 18 години затвор за неговата улога во нападот на американскиот Капитол на 6 јануари 2021 година од страна на поддржувачи на поранешниот претседател Доналд Трамп. Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели Магс (53), лидер на Чуварите на заклетвата на Флорида врз основа на обвинение за бунтовнички заговор. Роудс потоа беше прогласен за виновен за организирање повеќенеделен заговор што кулминираше со упадот на неговите следбеници во Капитол, обидувајќи се да го спречат прогласувањето на победата

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели Магс (53), лидер на Чуварите на заклетвата на Флорида врз основа на обвинение за бунтовнички заговор. Роудс потоа беше прогласен за виновен за организирање повеќенеделен заговор што кулминираше со упадот на неговите следбеници во Капитол, обидувајќи се да го спречат прогласувањето на победата

Основачот на „Чуварите на заклетвата“ осуден на 18 години затвор за нападот на американскиот Капитол

Основачот на „Чуварите на заклетвата“ осуден на 18 години затвор за нападот на американскиот Капитол

Основачот на екстремистичката група „Чувари на заклетвата“ Стјуарт Роудс беше осуден во четвртокот на 18 години затвор за организирање на целонеделен заговор што кулминираше со неговите следбеници да ги нападнат американскиот Капитол во обид да го задржат претседателот Џо Бајден надвор од Белата куќа по победата на изборите во 2020 година. Казната

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

На денешното рочиште, десничарскиот водач не покажа каење, тврдејќи дека е политички затвореник и инсистирајќи дека „Чуварите на заклетвата“ имале само намера да ги заштитат другите демонстранти Основачот на екстремно десничарската „Чувари на заклетвата“, Стјуарт Роудс, денеска е осуден на 18 години затвор за неговото учество во нападот на приврзаниците

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели Магс (53), лидер на Чуварите на заклетвата на Флорида врз основа на обвинение за бунтовнички заговор. Роудс потоа беше прогласен за виновен за организирање повеќенеделен заговор што кулминираше со упадот на неговите следбеници во Капитол, обидувајќи се да го спречат прогласувањето на победата

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Основачот на екстремно десничарската „Чувари на заклетвата“, Стјуарт Роудс, денеска беше осуден на 18 години затвор за неговото учество во нападот на приврзаниците на поранешниот претседател Доналд Трамп врз американскиот Капитол на 6 јануари 2021 година. Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели Магс (53), лидер на Чуварите на заклетвата

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

реклама Основачот на екстремно десничарската „Чувари на заклетвата“, Стјуарт Роудс, денеска беше осуден на 18 години затвор за неговото учество во нападот на приврзаниците на поранешниот претседател Доналд Трамп врз американскиот Капитол на 6 јануари 2021 година. Во ноември, поротата во Вашингтон ги осуди Роудс (57) и Кели Магс (53), лидер на Чуварите

18 години затвор за упадот во Капитол – осуден лидерот на „Чуварите на заклетвата“

18 години затвор за упадот во Капитол – осуден лидерот на „Чуварите на заклетвата“

Лидерот на екстремно десничарска паравоена група е осуден на 18 години затвор за неговата улога во немирите во американскиот Капитол. Стјуарт Роудс, основачот на Oath Keepers, е осуден под обвинение за заговор против државата и други злосторства, пишува Би-Би-Си. Родос остана надвор од Капитол на 6 јануари 2021 година, но ги координираше паравоените

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол

Лидерот на екстремистите осуден на 18 години затвор за нападот врз Капитол Основачот на екстремно десничарската „Чувари на заклетвата“, Стјуарт Роудс, денеска беше осуден на 18 години затвор за неговото учество во нападот на приврзаниците на поранешниот претседател Доналд Трамп врз американскиот Капитол на 6 јануари 2021 година. Во ноември, поротата