притисни ентер »

После 4 децении во Ваташа се изгради нов мост
После 4 децении во Ваташа се изгради нов мост

После 4 децении во Ваташа се изгради нов мост

Новиот мост на реката Луда Мара во Ваташа кој го градеше Агенцијата за државни патишта од денеска е во функција. Со него се добива поголема безбедност во сообрќајот, бидејќи досега чести беа сообраќајните незгоди на овој дел. Инвестицијата чини 500 илјади евра. Мостот е од големо значење за целата Тиквешија, бидејќи ги поврзува селата од под кожувјето

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава. Во меѓувреме, заврши рехабилитацијата,  голема реконструкција на два моста на Вардар на Пепелиште  и на железничка на Вардар и тој е пуштен,  така

Новиот мост во Ваташа е во функција

Новиот мост во Ваташа е во функција

После четири децении жителите на селото Ваташа добија нов мост на ректа Луда Мара, со кој се добива поголема безбедност во сообраќајот. Државата, преку Агенцијата за патишта инвестираше 500 илјади евра за изградба на овој мост кој ги поврзува, Кавадарци и Ваташа со селата од под кожувјето. Општината со свои средства работеше на инфраструктурно уредување

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

– На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава. Во меѓувреме, заврши рехабилитацијата, 

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава. Во меѓувреме, заврши рехабилитацијата, 

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Кавадарци, 26 декември 2019 (МИА) – На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава

Мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина пуштен во употреба

Мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина пуштен во употреба

На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава. Во меѓувреме, заврши рехабилитацијата,

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. -Ова е прв мост нов изграден после 30 години во нашата држава. Во меѓувреме, заврши рехабилитацијата, 

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

Пуштен во употреба мостот кој од Ваташа води кон селата под Кожуф планина

На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба новиот мост, што води кон повеќе села под Кожуф планина. Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов нагласи дека е ова убав ден за Тиквешијата, бидејќи се пуштаат три моста. Кавадарци, 26 декември 2019 (МИА) – На крајот од селото Ваташа, денеска е пуштен во употреба