притисни ентер »

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“
Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во суперлативи пишуваат за творештвото на Блаже Конески. Меѓу нив се Англичаните Ана Пенингтон и Андрју Харви,

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Манфред Јенихен во поезијата на Блаже Конески го потенцира финото чувство на национално достоинство, а пак Јон Милош неговото орфејско чувство за поезија Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели,

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во суперлативи пишуваат за творештвото на Блаже Конески. Меѓу нив се Англичаните Ана Пенингтон и Андрју Харви,

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Скопје, 23 февруари 2021 (МИА) – „Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во суперлативи пишуваат за творештвото на Блаже Конески. Меѓу нив се Англичаните

Објавена книга во која светската критика пишува за делото на Конески

Објавена книга во која светската критика пишува за делото на Конески

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во суперлативи пишуваат за творештвото на Блаже Конески. Меѓу нив се Англичаните Ана Пенингтон и Андрју Харви,

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

– „Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во суперлативи пишуваат за творештвото на Блаже Конески. Меѓу нив се Англичаните Ана Пенингтон и Андрју Харви,