притисни ентер »

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане
Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Според податоците на ДИК, до 15 часот гласале 28,56 проценти од обработените 87, 40 проценти. – Сега засега гласањето се одвива тековно, имаме поситни техники

Куманово: Се надминале техничките проблеми со апаратите за отпечаток на прст

Куманово: Се надминале техничките проблеми со апаратите за отпечаток на прст

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Според податоците на ДИК, до 15 часот гласале 28,56 проценти од обработените 87, 40 проценти. – Сега засега гласањето се одвива тековно, имаме поситни техники

Во Куманово, Липково и Старо Нагоричане гласањето се спроведува тековно

Во Куманово, Липково и Старо Нагоричане гласањето се спроведува тековно

Во Куманово, Липково и Старо Нагоричане гласањето се спроведува тековно Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Според податоците на ДИК, до 15 часот гласале 28,56 проценти од обработените 87, 40 проценти

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Спроед податоците на ДИК до 15 часот гласале 28,56 проценти од обработените 87, 40 проценти. Куманово, 17 октовмри 2021 (МИА) – Тековно се спроведува гласањето

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Спроед податоците на ДИК, до 13 часот излезноста била 12, 46 проценти. -Имаме на располагање 12 ИТ инжинери кои дејствуваат на терен, иако во најголем процент техничките проблеми се надминати-изјави Димковиќ Гласањето се спроведува тековно во општина Липково

Во Куманово се надминале техничките проблеми, 12 ИТ инженери дејствуваат на терен

Во Куманово се надминале техничките проблеми, 12 ИТ инженери дејствуваат на терен

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Спроед податоците на ДИК, до 13 часот излезноста била 12, 46 проценти. -Имаме на располагање 12 ИТ инженери кои дејствуваат на терен, иако во најголем процент

Позната излезноста до 15 часот во Старо Нагоричане и Липково

Позната излезноста до 15 часот во Старо Нагоричане и Липково

Во Старо Нагоричане со пресекот во 15 часот излезноста изнесува 40,29 отсто, односно правото на глас го оствариле 604 лице. Податоците се базираат на обработени 39,47 отсто од избирачките места, односно 15 места. Во оваа општина денеска можат да гласаат вкупно 3.262 лица, на 38 избирачки места. Во Липково до 15 часот правото на глас го оствариле 19,99%

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Спроед податоците на ДИК, до 13 часот излезноста била 12,46 проценти. -Имаме на располагање

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 места. Спроед податоците на ДИК, до 13 часот излезноста била 12, 46 проценти. Куманово, 17 октомври 2021 (МИА) – Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти

Непречено се спроведуваат изборите во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Непречено се спроведуваат изборите во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Тековно се спроведува гласањето во Куманово, соопшти претседателката на ОИК, Бранкица Димковиќ. Право на глас во најголемата општина во државата имаат 93.986 избирачи кои гласаат на 167 избирачки места. Според податоците на ДИК, до 11 часот излезноста била 5,91 процент. – Постепено се надминуваат техничките проблеми кои беа  со уредите за биометриска