притисни ентер »

До 15 часот ИЗЛЕЗНОСТА на изборите е над 32 отсто
До 15 часот ИЗЛЕЗНОСТА на изборите е над 32 отсто

До 15 часот ИЗЛЕЗНОСТА на изборите е над 32 отсто

Над 32 отсто од граѓаните излегле да гласаат до 15 часот, покажуваат податоците од Државната изборна комисија (ДИК). Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто. Следната прес-конференција на Државната изборна комисија е закажана за 15:30

До 15 часот излезноста на изборите е над 32 отсто

До 15 часот излезноста на изборите е над 32 отсто

Над 32 отсто од граѓаните излегле да гласаат до 15 часот, покажуваат податоците од Државната изборна комисија (ДИК). Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто. Следната прес-конференција на Државната изборна комисија е закажана за 15:30

До 15 часот излезноста на изборите е над 32 отсто

До 15 часот излезноста на изборите е над 32 отсто

Над 32 отсто од граѓаните излегле да гласаат до 15 часот, покажуваат податоците од Државната изборна комисија (ДИК). Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто. Следната прес-конференција на Државната изборна комисија е закажана за 15:30

Според ДИК еве колкава е излезноста до 15 часот

Според ДИК еве колкава е излезноста до 15 часот

Над 32 отсто од граѓаните излегле да гласаат до 15 часот, покажуваат податоците од Државната изборна комисија (ДИК). Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто. Следната прес-конференција на Државната изборна комисија е закажана за 15:30

До 15 часот излезноста на локалните избори изнесува над 30 отсто

До 15 часот излезноста на локалните избори изнесува над 30 отсто

Според последните информации објавени од ДИК, до 15 часот на гласање излегле над 32,05 отсто од граѓаните на Република Македонија. Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто. Општина Новаци и натаму е на врвот по број на излезност, 59,68

Зголемена излезноста до 15 часот - оваа општина и понатаму е на врвот по бројот на граѓани кои излегле на гласање

Зголемена излезноста до 15 часот - оваа општина и понатаму е на врвот по бројот на граѓани кои излегле на гласање

Според последните информации објавени од Државната изборна комисија, до 15:00 часот на гласање излегле над 32 отсто од граѓаните на Република Македонија. Општина Новаци и натаму на врвот по бројот на излезност, 59.68 %. По Новаци со надминати 50% следуваат Демир Хисар 55,28%, Лозово 54,04%, Карбинци 51,71%, Вевчани 51,25%. Во пресекот во 13:00 часот

32,6  отсто излезност до 15 часот

32,6 отсто излезност до 15 часот

Според последните податоци објавени на веб страницата на Државната изборна комисија, до 15 часот правото на глас го оствариле над 30 отсто од гласачите, односно 32,06% од обработени проценти од податоците. Досега вкупно гласале 377.331 гласачи. Во Новаци е забележана најголема излезеност од 59,16% отсто. Доколку преземете содржина од оваа страница,

До 15 часот излезноста над 32 отсто

До 15 часот излезноста над 32 отсто

Според последните информации објавени од Државната изборна комисија, до 15:00 часот на гласање излегле над 32 отсто од граѓаните на Република Македонија. Општина Новаци и натаму на врвот по бројот на излезност, 59.68 %. По Новаци со надминати 50% следуваат Демир Хисар 55,28%, Лозово 54,04%, Карбинци 51,71%, Вевчани 51,25%. Во пресекот во 13:00 часот