притисни ентер »

Блаже Ристовски – посветеник на македонската историска вистина
Блаже Ристовски – посветеник на македонската историска вистина

Блаже Ристовски – посветеник на македонската историска вистина

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите. Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го