притисни ентер »

МЗШВ: Откупувачите да ја почитуваат откупната цена договорена со оризопроизводителите
МЗШВ: Откупувачите да ја почитуваат откупната цена договорена со оризопроизводителите

МЗШВ: Откупувачите да ја почитуваат откупната цена договорена со оризопроизводителите

Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја следи состојбата со откупот на оризот, било договорено на денешната средба на министерот со оризопроизводителите. – Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата „Сан Андреа“ и 17 ден/кг за

Откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 денари за килограм за сортата „Сан Андреа“ и 17 за другите сорти

Откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 денари за килограм за сортата „Сан Андреа“ и 17 за другите сорти

Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја следи состојбата со откупот на оризот, било договорено на денешната средба на министерот со оризопроизводителите. Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја следи состојбата со откупот на оризот, било договорено на денешната средба на министерот со оризопроизводителите. – Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата „Сан Андреа” и 17 ден/кг за

Министерот Хоџа одржа состанок со оризопроизводителите: Дијалог и со откупувачите и со производителите, е единствениот начин на кој секогаш ќе ги носиме најдобрите решенија

Министерот Хоџа одржа состанок со оризопроизводителите: Дијалог и со откупувачите и со производителите, е единствениот начин на кој секогаш ќе ги носиме најдобрите решенија

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, во просториите на МЗШВ, одржа состанок со оризопроизводителитe. Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата Сан Андреа и 17 ден/кг за другите сорти. Скоро сите откупувачи, до МЗШВ имаат доставено ценовник согласно овие цени, со

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја следи состојбата со откупот на оризот, било договорено на денешната средба на министерот со оризопроизводителите. – Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата „Сан Андреа“ и 17 ден/кг за

Оризопроизводителите договорија исплата на редовните субвенции, но и дополнителна поддршка за засеана површина

Оризопроизводителите договорија исплата на редовните субвенции, но и дополнителна поддршка за засеана површина

На оризопроизводителите од Кочанско ќе им бидат исплатени редовните субвенции, а ќе добијат и дополнителна интервентна финансиска поддршка по засеана единица површина. Поради тоа земјоделците ги ставаат во мирување протестите и блокадата на патиштата. Претставници на Самостојниот синдикат на индивидуалните земјоделци денеска оствариле средба со надлежните

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

– Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата „Сан Андреа" и 17 ден/кг за другите сорти. Скоро сите откупувачи, до МЗШВ имаат доставено ценовник согласно овие цени, со ветување дека нема да одат под договореното. Министерот Хоџа им вети на оризопроизводителите дека од следната недела кога и откупот ќе биде

Откупувачите ќе ја почитуваат цената од 20 денари за килограм, плус три денари од Владата за оризопроизводителите до 25 декември

Откупувачите ќе ја почитуваат цената од 20 денари за килограм, плус три денари од Владата за оризопроизводителите до 25 декември

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, во просториите на МЗШВ, одржа состанок со оризопроизводителитe. Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата Сан Андреа и 17 ден/кг за другите сорти. Скоро сите откупувачи, до МЗШВ имаат доставено ценовник согласно овие цени, со

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

МЗШВ и оризопроизводителите постигнаа договор

Откупувачите да ја почитуваат откупната цена, а министерот за земјоделство Арјанит Хоџа од следната недела лично ќе ја следи состојбата со откупот на оризот, било договорено на денешната средба на министерот со оризопроизводителите. - Договорено е дека откупувачите ќе ја почитуваат откупната цена од 20 ден/кг за сортата „Сан Андреа“ и 17 ден/кг за

Оризопроизводителите договорија исплата на редовните субвенции, но и дополнителна поддршка

Оризопроизводителите договорија исплата на редовните субвенции, но и дополнителна поддршка

На оризопроизводителите од Кочанско ќе им бидат исплатени редовните субвенции, а ќе добијат и дополнителна интервентна финансиска поддршка по засеана единица површина. Поради тоа земјоделците ги ставаат во мирување протестите и блокадата на патиштата. Претставници на Самостојниот синдикат на индивидуалните земјоделци денеска оствариле средба со надлежните