притисни ентер »

Гарванлиев отворено изјави дека е геј и истакна дека ќе биде гласот на ЛГБТ
Гарванлиев отворено изјави дека е геј и истакна дека ќе биде гласот на ЛГБТ

Гарванлиев отворено изјави дека е геј и истакна дека ќе биде гласот на ЛГБТ

Претставникот на Македонија на годинешната песна за Евровизија Васил Гарванлиев се подготвува да биде гласот на ЛГБТ заедницата од Македонија и Балканот откако отворено изјави дека е геј. – Моето чувство ми рече дека ова е вистинскиот момент да споделам сè за мене – изјави пејачот на „Тука стојам“ (Here I stand) за британското списание „Atitude“. –

Васил Гарванлиев: „Во Македонија е тешко да си геј“

Васил Гарванлиев: „Во Македонија е тешко да си геј“

Во интервју за британскиот магазин „Attitude“, македонскиот претставник на „Евровизија“ Васил Гарванлиев, вели дека да се биде хомосексуалец е веројатно најмалку интересната работа за него, но и дека му е тешко да се зборува на таа тема. „Роден сум и пораснат во Македонија каде што дефинитивно не е во ред да се биде геј или било што од тоа. Повеќето

ПРЕНЕСЕНО ИНТЕРВЈУ („Attitude“): Васил Гарванлиев на Евровизија е подготвен да биде гласот за ЛГБТ популацијата во Северна Македонија и Балканот

ПРЕНЕСЕНО ИНТЕРВЈУ („Attitude“): Васил Гарванлиев на Евровизија е подготвен да биде гласот за ЛГБТ популацијата во Северна Македонија и Балканот

Васил вчера на својот профил на Фејсбук сподели интервју за англиски Attitude во кое говори за своето отворање како личност но и за сексуалната ориентација… „Мојот инстинкт ми рече дека ова е вистинскиот момент да споделам сè за мене“, изјавил пејачот на ‘Here I Stand’ за „Attitude“. Кога Васил Гарванлиев порано во нашето интервју изјави дека да се

Васил Гарванлиев проговори за својата сексуална определба: „Во Македонија е тешко да си геј“

Васил Гарванлиев проговори за својата сексуална определба: „Во Македонија е тешко да си геј“

Во интервју за британскиот магазин „Attitude“, македонскиот претставник на „Евровизија“ Васил Гарванлиев, вели дека да се биде хомосексуалец е веројатно најмалку интересната работа за него, но и дека му е тешко да се зборува на таа тема. „Роден сум и пораснат во Македонија каде што дефинитивно не е во ред да се биде геј или било што од тоа. Повеќето

ГАРВАНЛИЕВ: Признав дека сум геј уште на 16 години

ГАРВАНЛИЕВ: Признав дека сум геј уште на 16 години

Пејачот Васил Гарванлиев јавно кажа дека е геј. Тој првпат искрено прозборе за својата сексуалност, и кажа откри дека на 16 години, преку писмо, ѝ го признал тоа на својата мајка. Од неа добил безусловна поддршка, за која вели дека му помогнала полесно да се справи со тоа што го чувствувал. „Иако Македонија е конзервативна земја, мојата мајка е многу

Васил Гарванлиев е спремен да биде гласот на ЛГБТ луѓето од Северна Македонија и од Балканот

Васил Гарванлиев е спремен да биде гласот на ЛГБТ луѓето од Северна Македонија и од Балканот

Претставникот на Македонија на годинешната песна за Евровизија Васил Гарванлиев се подготвува да биде гласот на ЛГБТ заедницата од Македонија и Балканот. – Моето чувство ми рече дека ова е вистинскиот момент да споделам сè за мене – изјави пејачот на „Тука стојам“ (Here I stand) за британското списание „Atitude“. – Кога Васил Гарванлиев на почетокот

Васил Гарванлиев: На 16 години ѝ признав на мајка ми дека сум геј

Васил Гарванлиев: На 16 години ѝ признав на мајка ми дека сум геј

Пејачот Васил Гарванлиев јавно кажа дека е геј. Тој првпат искрено прозборе за својата сексуалност, и кажа откри дека на 16 години, преку писмо, ѝ го признал тоа на својата мајка. Од неа добил безусловна поддршка, за која вели дека му помогнала полесно да се справи со тоа што го чувствувал. „Иако Македонија е конзервативна земја, мојата мајка е многу

ГАРВАНЛИЕВ: Признав дека сум ГЕЈ уште на 16 години

ГАРВАНЛИЕВ: Признав дека сум ГЕЈ уште на 16 години

Пејачот Васил Гарванлиев во интервју за британскиот магазин раскажа дека неговата сексуална определба долго време била јавна тајна и меѓу роднините и меѓу пријателите. Иако повеќето претпоставувале дека е геј, никој јавно не зборувал за тоа. „Мислам дека молчев до моите 27-28 години. Ќе дојдев во Македонија, и никој не зборуваше за тоа. Кога се женеше

Васил Гарванлиев е спремен да биде гласот на ЛГБТ луѓето од Северна Македонија и од Балканот

Васил Гарванлиев е спремен да биде гласот на ЛГБТ луѓето од Северна Македонија и од Балканот

Претставникот на Македонија на годинешната песна за Евровизија Васил Гарванлиев се подготвува да биде гласот на ЛГБТ заедницата од Македонија и Балканот. – Моето чувство ми рече дека ова е вистинскиот момент да споделам сè за мене – изјави пејачот на „Тука стојам“ (Here I stand) за британското списание „Atitude“. – Кога Васил Гарванлиев на почетокот