притисни ентер »

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19
Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Досега само се теоретизираше за позитивниот ефект на омега-3 масните киселини кај пациентите со Ковид-19, но научниците прв пат во пилот студија ги открија и првите докази за тоа. Постојат неколку текстови во медицинската литература кои теоретизираат дека омега-3 масните киселини би требало да имаат позитивен ефект кај пациентите со Ковид-19, но досега

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Досега само се теоретизираше за позитивниот ефект на омега-3 масните киселини кај пациентите со Ковид-19, но научниците прв пат во пилот студија ги открија и првите докази за тоа. Постојат… Текстот Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19 е превземен од USB.mk . The post Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Важно откритие: Омега-3 киселините го намалуваат ризикот од смрт од Ковид-19

Досега само се теоретизираше за позитивниот ефект на омега-3 масните киселини кај пациентите со Ковид-19, но научниците прв пат во пилот студија ги открија и првите докази за тоа. Постојат неколку текстови во медицинската литература кои теоретизираат дека омега-3 масните киселини би требало да имаат позитивен ефект кај пациентите со Ковид-19, но досега

Научниците најдоа супстанца што го намалува ризикот од смрт од Covid-19

Научниците најдоа супстанца што го намалува ризикот од смрт од Covid-19

Американските научници открија дека луѓето со висок индекс на омега-3 масните киселини имаат значително помал ризик од смртност при заболување од Covid-19 отколку пациeнтите со недостаток од оваа супстанца, се нaведува во студијата објавена во научното списание Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids. Последниот период беа објавени повеќе