притисни ентер »

Сведоштво: „Благодарам за тоа што бев препуштена во најдобрите раце не само во нашата Македонија, туку и во светот“
Сведоштво: „Благодарам за тоа што бев препуштена во најдобрите раце не само во нашата Македонија, туку и во светот“

Сведоштво: „Благодарам за тоа што бев препуштена во најдобрите раце не само во нашата Македонија, туку и во светот“

86 Споделувања Share Tweet Кога некој сам ќе посведочи за тоа што доживеал во најтешките моменти од својот живот се смета за најискрено сведоштво кое останува за секогаш врежано во психата на сите оние кои ќе го видат, прочитаат или слушнат. Токму едно такво сведоштво споделуваме со вас од една наша пациентка која сакаше да сподели моменти од она што ѝ

Личната приказна на Б.К. (55) – Со Божја мисла е испратен овој човек да спасува луѓе, па и мене

Личната приказна на Б.К. (55) – Со Божја мисла е испратен овој човек да спасува луѓе, па и мене

Сведоштво на Б.К.(55): Благодарам за тоа што бев препуштена во најдобрите раце не само во нашата земја Македонија туку и во светот. Кога некој сам ќе посведочи за тоа што доживеал во најтешките моменти од својот живот се смета за најискрено сведоштво кое останува за секогаш врежано во психата на сите оние кои ќе го видат, прочитаат или слушнат. Токму

Сведоштво на пациентка заболена од корона вирусот: Вечно сум благодарна што ми го спасија животот

Сведоштво на пациентка заболена од корона вирусот: Вечно сум благодарна што ми го спасија животот

Кога некој сам ќе посведочи за тоа што доживеал во најтешките моменти од својот живот се смета за најискрено сведоштво кое останува за секогаш врежано во психата на сите оние кои ќе го видат, прочитаат или слушнат. Токму едно такво е сведоштвото на пациентка на Клиниката „Жан Митрев“ која сакаше да сподели моменти од она што и се случувало во клиниката

ШОК СОБИ ПОЛНИ СО МЛАДИ НА КИСЛОРОД - репортажа на Блиц од КБЦ „Бежанијска коса“

ШОК СОБИ ПОЛНИ СО МЛАДИ НА КИСЛОРОД - репортажа на Блиц од КБЦ „Бежанијска коса“

Од 23 јуни, најтешко болните пациенти со КОВИД во Србија, се лекуваат во Клиничко болничкиот центар „Бежанијска коса“. За една ноќ, овој клинички центар беше реновиран и во моментов таму се лекуваат 308 граѓани со тешки клинички слики. Има многу млади меѓу нив. „Ова е воена состојба и ние сме војници. Кој не знае како изгледа, ќе види сега“, изјавила

Жан Митрев објасни на кој начин успеваат да избегнат респиратор при лекување на позитивни пациенти

Жан Митрев објасни на кој начин успеваат да избегнат респиратор при лекување на позитивни пациенти

Доктор Жан Митрев објасни како се справуваат со корона вирусот и како во неговата клиника успеваат да избегнат да ги стават пациентите на респиратор: -Благодарение на нашата долгорочна работа со тешко инфективни пациенти и пациенти во сепса, ние го модифициравме и применивме истиот пристап и кај овие пациенти. Сите примени пациенти беа со изразена

Жан Митрев за начинот на лекување на тешко болните пациенти од Ковид-19

Жан Митрев за начинот на лекување на тешко болните пациенти од Ковид-19

,,Сите примени пациенти беа со изразена ковид инфекција. Нивните симптоми беа повеќе дневни, воглавно лекувани во домашни услови и во болнички услови. Кога тие ќе дојдат кај нас на база на овие параметри, кои ги следиме за секој пациент во лабораториски услови го одредуваме лафаматорниот индекс на пациентот. Ако тој расте и се влошува функцијата на

Жан Митрев за начинот на лекување на тешко болните пациенти од корона вирус

Жан Митрев за начинот на лекување на тешко болните пациенти од корона вирус

-Благодарение на нашата долгорочна работа со тешко инфективни пациенти и пациенти во сепса, ние го модифициравме и применивме истиот пристап и кај овие пациенти. Сите примени пациенти беа со изразена ковид инфекција. Нивните симптоми беа повеќе дневни, воглавно лекувани во домашни услови и во болнички услови. Нашиот концепт на лекување, е веднаш пристапуваме

Доктор Жан Митрев детално го објаснува лекувањето на тешко болни пациенти од Ковид-19

Доктор Жан Митрев детално го објаснува лекувањето на тешко болни пациенти од Ковид-19

Доктор Жан Митрев се обрати на јавноста за начинот на лекување на тешко болните пациенти од инфекција од Ковид-19 на Клиниката „Жан Митрев“. Тој објаснува чекор по чекор каков е концептот на Клиниката за третман на пациентите заболени од Ковид-19 и укажува дека за жал, се повеќе млади лица се заразуваат од овој вирус. Изјава на доктор Жан Митрев за

На овој начин ги одбегнуваме респираторите и ги лекуваме пациентите со К-19 – објасни д-р Жан Митрев

На овој начин ги одбегнуваме респираторите и ги лекуваме пациентите со К-19 – објасни д-р Жан Митрев

Жан Митрев објасни на кој начин успеваат да избегнат респиратор при лекување на позитивни пациенти Пред неколку денови, од клиниката Жан Митрев соопштија за  случај кој по десетина денови поминати на интензивна нега во клиниката, си заминал излекуван пациент кој бил примен во многу тешка состојба и заразен со Ковид-19. Со вонтелесна пречистителна терапија