притисни ентер »

КОНТРА ВЕНЕЦИЈАНСКА КОМИСИЈА: Беса и Алијанса ќе бараат Албанскиот јазик уставно да се уреди

КОНТРА ВЕНЕЦИЈАНСКА КОМИСИЈА: Беса и Алијанса ќе бараат Албанскиот јазик уставно да се уреди

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива, пишува „Алсат“. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира, анализира АлсатМ. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало

КОНТРА ВЕНЕЦИЈАНСКА КОМИСИЈА: Беса и Алијанса ќе бараат Албанскиот јазик уставно да се уреди

КОНТРА ВЕНЕЦИЈАНСКА КОМИСИЈА: Беса и Алијанса ќе бараат Албанскиот јазик уставно да се уреди

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива, пишува „Алсат“. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало да се бара мислење

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало да се бара мислење

Беса и Алијанса бараат употребата на Албанскиот јазик да биде уставна категорија

Беса и Алијанса бараат употребата на Албанскиот јазик да биде уставна категорија

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива, објавува Алсат. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало

Мислењето на Венецијанска комисија „пет пари“ не вреди за албанските партии

Мислењето на Венецијанска комисија „пет пари“ не вреди за албанските партии

Три албански политички партии реагираа бурно на заклушоцитге на Венецијанскаткомисија која немаше позитвни оценки за законот протуркан со европско знаменце,.без опозиција, неприменлив и со непримерно големи казни за неспроведување. По вчерашниот Извештај од Веднеција, реагираа Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива, кои имаат единствен

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата за Албанците смета дека од Венецијанската комисија не требало да се бара мислење

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик

Алтернатива, Беса и Алијанса за Албанците бараат уставни промени за албанскиот јазик По заклучоците на Венецијанската комисија реагираа албанските политички партии Алијансата за Албанците, Движењето Беса и Алтернатива. Тие имаат единствен став, односно дека Албанците не се малцинство и оти албанскиот јаизк треба повторно уставно да се регулира. Алијансата