притисни ентер »

Русите успеја да најдат лек за супер-бактериите
Русите успеја да најдат лек за супер-бактериите

Русите успеја да најдат лек за супер-бактериите

Лекарите од Централната воена клиничка болница „А.А. Вишневски“ на Министерството за одбрана на Русија, заедно со научници од Институтот за истражување, викендов објавија дека имаат ефикасен лек и за т.н. „супер-бактерии“ кои се отпорни на сите досегашни видови на антибиотици. Руските лекари успеале да направат корисни „коктели“ кои успешно се применуваат

Русите успеја да најдат лек за супер-бактериите

Русите успеја да најдат лек за супер-бактериите

Лекарите од Централната воена клиничка болница „А.А. Вишневски“ на Министерството за одбрана на Русија, заедно со научници од Институтот за истражување, викендов објавија дека имаат ефикасен лек и за т.н. „супер-бактерии“ кои се отпорни на сите досегашни видови на антибиотици. Руските лекари успеале да направат корисни „коктели“ кои успешно се применуваат

Русите успеаја да најдат против лек за „супер-бактериите“

Русите успеаја да најдат против лек за „супер-бактериите“

Лекарите од Централната воена клиничка болница „А.А. Вишневски“ на Министерството за одбрана на Русија, заедно со научници од Институтот за истражување, викендов објавија дека имаат ефикасен лек и за т.н. „супер-бактерии“ кои се отпорни на сите досегашни видови на антибиотици. Руските лекари успеале да направат корисни „коктели“ кои успешно се применуваат