притисни ентер »

Диносаурусите можеби постојат и денес на други планети
Диносаурусите можеби постојат и денес на други планети

Диносаурусите можеби постојат и денес на други планети

Диносаурусите се изумрени пред 65 милиони години, но неколку научници претпоставуваат дека тие може да постојат и денес на други планети. Истражување покажува дека освен што може да има диносауруси на други планети, можеме и лесно да ги најдеме. Според истражувањето, научниците не треба да се фокусираат на барање соединенија кои се моментално на Земјата,