притисни ентер »

Facebook го тестира темниот режим во рамките на својата апликација
Facebook го тестира темниот режим во рамките на својата апликација

Facebook го тестира темниот режим во рамките на својата апликација

Оние кои сакаат да ја користат Facebook платформата во темен режим, наскоро повеќе нема да мораат да се потпираат на компјутерите и декстоп верзијата на платформата. Facebook за SocialMediaToday потврди дека го тестира Dark Mode за своите мобилни апликации. Функцијата моментно е достапна само за мал број корисници ширум светот. Се очекува дека на многумина

FACEBOOK воведува темна позадина: што значи ова и како тоа ќе влијае на нашите животи?

FACEBOOK воведува темна позадина: што значи ова и како тоа ќе влијае на нашите животи?

Според порталот The Verge, Facebook очигледно ќе воведе темен режим (позадина) како една од нејзините нови функции. Луѓето од оваа компанија ги потврдија информациите дека ја тестираат оваа функција на апликацијата за мобилни телефони. Како што забележаа од „SocialMedia Today“, Фејсбук веќе овозможи мрачен режим за ограничен број корисници ширум светот,

Facebook ќе претстави Dark Mode за мобилната апликација!

Facebook ќе претстави Dark Mode за мобилната апликација!

Дел од корисниците веќе започнаа да забележуваат Dark Mode на интерфејсот на iOS апликацијата. Откако претстави Dark Mode за десктоп верзијата, Facebook потврди дека тестира dark mode и за мобилната апликација. Во моментот, верзијата е достапна само за мал процент од корисниците и била претставена минатиот месец.