притисни ентер »

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија
Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Српскиот претседател Александар Вучиќ од Охрид изјави дека договорот што го постигнале со Заев и Рама, ќе им овозможи на граѓаните од Србија, Северна Македонија и Албанија да патуваат само со лична карта. Со заедничко обраќање пред новинарите завршува состанокот на лидерите од Западен Балкан. Во Охрид денеска разговараа српскиот претседател Александар

Вучиќ: Тука не правиме Југославија, туку работиме на поквалитетен живот за нашите граѓани

Вучиќ: Тука не правиме Југославија, туку работиме на поквалитетен живот за нашите граѓани

Српскиот претседател Александар Вучиќ од Охрид изјави дека договорот што го постигнале со Заев и Рама, ќе им овозможи на граѓаните од Србија, Македонија и Албанија да патуваат само со лична карта. Тој нагласи дека овој договор е за доброто на граѓаните на трите земји и дека не се плаши од притисок од неговата земја. -Тука не правиме никакви Југославии,

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Македонија и Албанија

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Македонија и Албанија

Српскиот претседател Александар Вучиќ од Охрид изјави дека договорот што го постигнале со Заев и Рама, ќе им овозможи на граѓаните од Србија, Македонија и Албанија да патуваат само со лична карта. Со заедничко обраќање пред новинарите завршува состанокот на лидерите од Западен Балкан. Во Охрид денеска разговараа српскиот претседател Александар Вучиќ,

Вучиќ од Охрид: „Направивме мал Шенген“

Вучиќ од Охрид: „Направивме мал Шенген“

Српскиот претседател Александар Вучиќ утринава во Охрид истакна дека досегашните разговори со македонскиот премиер Зоран Заев и со албанскиот премиер Еди Рама биле „многу добри“ и дека првиот видлив договор ќе биде полесен премин преку граничниот премин Прешево. Вучиќ за РТС изјави дека „ова се тектонски промени кои ќе влијаат на привлекувањето странски

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Српскиот претседател Александар Вучиќ од Охрид изјави дека договорот што го постигнале со Заев и Рама, ќе им овозможи на граѓаните од Србија, Северна Македонија и Албанија да патуваат само со лична карта. Со заедничко обраќање пред новинарите завршува состанокот на лидерите од Западен Балкан. Во Охрид денеска разговараа српскиот претседател Александар

Вучиќ од Охрид: Сега работиме се што бараше ЕУ-но сами!

Вучиќ од Охрид: Сега работиме се што бараше ЕУ-но сами!

Српскиот претседател Александар Вучиќ утринава во Охрид изјави дека досегашните разговори со македонскиот премиер Зоран Заев и со албанскиот премиер Еди Рама биле „многу добри“ и дека првиот видлив договор ќе биде полесен премин преку граничниот премин Прешево, а патувањето во Северна Македонија и Албанија само со лична карта може да се очекува до

Вучиќ од Охрид: НЕ ПРАВИМЕ НОВА ЈУГОСЛАВИЈА, сега работиме се што бараше ЕУ - но сами!

Вучиќ од Охрид: НЕ ПРАВИМЕ НОВА ЈУГОСЛАВИЈА, сега работиме се што бараше ЕУ - но сами!

На заедничката прес-конференција на лидерите на Западен Балкан, се обрати и претседателот на Србија, Александар Вучиќ, кој рече дека она што е договорено во Охрид е многу важна иницијатива за Србија. – Кога ќе воведеме дежурства за инспекции на границите, побрзо движење на камионите, вкупната заштеда ќе биде 229 милиони евра. Да не ви зборувам колку

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Вучиќ: Работните дозволи за Србија ќе важат и во Северна Македонија и Албанија

Српскиот претседател Александар Вучиќ од Охрид изјави дека договорот што го постигнале со Заев и Рама, ќе им овозможи на граѓаните од Србија, Северна Македонија и Албанија да патуваат само со лична карта. Со заедничко обраќање пред новинарите завршува состанокот на лидерите од Западен Балкан. Во Охрид денеска разговараа српскиот претседател Александар

Вучиќ од Охрид: Сега сами работиме на сѐ што бараше ЕУ

Вучиќ од Охрид: Сега сами работиме на сѐ што бараше ЕУ

Српскиот претседател Александар Вучиќ утринава во Охрид изјави дека досегашните разговори со македонскиот премиер Зоран Заев и со албанскиот премиер Еди Рама биле „многу добри" и дека првиот видлив договор ќе биде полесен премин преку граничниот премин Прешево, а патувањето во Северна Македонија и Албанија само со лична карта може да се очекува до

Вучиќ за договорот : Тука има само подобар живот за нашите граѓани, тука нема Југославија

Вучиќ за договорот : Тука има само подобар живот за нашите граѓани, тука нема Југославија

Горд сум на договорот што го направија Србија, Албанија и Северна Македонија. Тука нема Југославија, тука има само подобар живот за нашите граѓани – изјави предмалку  претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на заедничката прес-конференција на лидерите на Западен Балкан, по регионалната средба на тројцата лидери во Охрид. Тој нагласи дека она што