притисни ентер »

Кардиолозите открија кој зеленчук го јадат секој ден

Кардиолозите открија кој зеленчук го јадат секој ден

Редовното консумирање овошје и зеленчук е научно поврзано со намалување на ризикот од кардиоваскуларни болести. Доколку не го јадете премногу често, време е да започнете, особено она што го препорачуваат кардиолозите. Зеленчукот е важен дел од исхраната здрава за срцето. Тоа е затоа што тие се богати со различни витамини, вклучувајќи Б1, Б2, ниацин

Бобинките, јаболката и бананите, најдобра храна за здравјето на срцето

Бобинките, јаболката и бананите, најдобра храна за здравјето на срцето

45 Споделувања Share Tweet 74 За срцето е најдобро да јадете секој ден бобинки, јаболка и банани, тврдат дел од кардиолозите. – Сепак, секое овошје може да ви помогне да го намалите високиот крвен притисок, атеросклерозата, како и за зацврстување на самите артерии, рекол за „Парада“ кардиологот Дипак Вивек. Овошјето има различни хранливи вредности

Бобинките, јаболката и бананите, најдобра храна за здравјето на срцето

Бобинките, јаболката и бананите, најдобра храна за здравјето на срцето

14 За срцето е најдобро да јадете секој ден бобинки, јаболка и банани, тврдат дел од кардиолозите. – Сепак, секое овошје може да ви помогне да го намалите високиот крвен притисок, атеросклерозата, како и за зацврстување на самите артерии, рекол за „Парада“ кардиологот Дипак Вивек. Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Кардиолозите  велат дека за срцето е најдобро да јадете секој ден бобинки, јаболка и банани. – Сепак, секое овошје може да ви помогне да го намалите високиот крвен притисок, атеросклерозата, како и за зацврстување на самите артерии – рекол за „Парада“ кардиологот Дипак Вивек. Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а д-р

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Кардиолозите  велат дека за срцето е најдобро да јадете секој ден бобинки, јаболка и банани. – Сепак, секое овошје може да ви помогне да го намалите високиот крвен притисок, атеросклерозата, како и за зацврстување на самите артерии – рекол за „ Парада“ кардиологот Дипак Вивек. Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а д-р

Кардиолозите: Три видови овошје кои се најдобри за срцето, јадете ги секој ден

Кардиолозите: Три видови овошје кои се најдобри за срцето, јадете ги секој ден

Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а кардиолозите советуваат еден вид да биде вклучен во секојдневното мени. Сите веќе добро знаеме дека овошјето и зеленчукот треба да се консумираат секој ден, богати се со витамини, антиоксиданти и се многу поволни за целокупната хидратација на организмот. Ако ги прашате кардиолозите

Кардиолозите: Овие три овошја се најдобри за срцето, јадете ги секој ден

Кардиолозите: Овие три овошја се најдобри за срцето, јадете ги секој ден

Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а кардиолозите советуваат еден вид да биде вклучен во секојдневното мени. Сите веќе добро знаеме дека овошјето и зеленчукот треба да се консумираат секој ден, богати се со витамини, антиоксиданти и се многу поволни за целокупната хидратација на организмот. Ако ги прашате кардиолозите

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Бобинки, јаболка и банани за здраво срце

Кардиолозите велат дека за срцето е најдобро да јадете секој ден бобинки, јаболка и банани. – Сепак, секое овошје може да ви помогне да го намалите високиот крвен притисок, атеросклерозата, како и за зацврстување на самите артерии – рекол за „Парада“ кардиологот Дипак Вивек. Овошјето има различни хранливи вредности и здравствени придобивки, а д-р