притисни ентер »

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета
САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп. Руската нуклеарна агенција „Росатом“ претходно соопшти дека несреќата се случила за време на ракетен тест на платформа на море,

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп. Руската нуклеарна агенција „Росатом” претходно соопшти дека несреќата се случила за време на ракетен тест на платформа на море,

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп. Руската нуклеарна агенција „Росатом“ претходно соопшти дека несреќата се случила за време на ракетен тест на платформа на море,

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп. Руската нуклеарна агенција „Росатом“ претходно соопшти дека несреќата се случила за време на ракетен тест на платформа на море,

Што експлодира во Русија – радиоактивноста  16 пати над нормалата , евакуација на населението

Што експлодира во Русија – радиоактивноста 16 пати над нормалата , евакуација на населението

Денеска, на четири дена по експлозијата и тајниот погреб на нуклеарните инженери , во регионот е за 16 пати зголемена радиоактивноста , а властите му наредија на населението да се евакуира. Уште двајца врвни научници се лекуваат во Москва. Се претпоставува дека во воената база било тестирано ново балистичко оружје , ракета на нуклеарен погон наречена

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп.

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека Русите тестирале хиперсонична крстосувачка ракета

САД веруваат дека неодамнешната експлозија во Русија, во која загинаа петмина научници, била поврзана со програмата за хиперсонична крстосувачка ракета, изјави денеска висок функционер во администрацијата на Доналд Трамп. Руската нуклеарна агенција „Росатом“ претходно соопшти дека несреќата се случила за време на ракетен тест на платформа на море,

Русија пак има проблем со висока радиијација

Русија пак има проблем со висока радиијација

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, a жителите утре мора да ја напуштат областа на Северодвинск. Руските власти ги советувале жителите на Нионска со воз да го напуштат селото поради наводно однапред планирани активности на војската. Руската метеоролошка агенција објави дека нивото на радијација во северниот град Северодвинск се искачила меѓу

Евакуација на населението во Северодвинск, поради зголемена радијација по експлозијата на ракета

Евакуација на населението во Северодвинск, поради зголемена радијација по експлозијата на ракета

Зголемено е нивото на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати, додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, жителите утре мора да ја напуштат областа

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, жителите утре мора да ја напуштат областа

Руските власти ги советувале жителите на Нионска со воз да го напуштат селото поради наводно однапред планирани активности на војската. Руските власти ги советувале жителите на Нионска со воз да го напуштат селото поради наводно однапред планирани активности на војската. Руската метеоролошка агенција објави дека нивото на радијација во северниот град